Junior Games -syyskisat Jyväskylässä 25.11.

Lasten ja nuorten Junior Games -syyskisat järjestetään keskiviikkona 25. marraskuuta 2015 Jyväskylän Hipposhallissa. Junior Games -kisat on suunnattu kaikille vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Syyskisoihin on viime vuosina osallistunut noin 350 kilpailijaa, mikä tekee kisoista selvästi suurimmat lasten ja nuorten vammaisurheilukilpailut Suomessa.

Kisoihin voi osallistua koulujen joukkueita, yksittäisiä koululuokkia sekä yksittäisiä kilpailijoita. Lajeina kisoissa ovat yleisurheilun kolmiottelu, sokkopingis ja sukkulaviesti. Kolmiottelu etenee non stop -periaatteella, eli lajeja voi suorittaa omaan tahtiin ja missä järjestyksessä haluaa. Sokkopingiksessä ja sukkulaviestissä on erillinen aikataulu.

Junior Games -kisoja on järjestetty 1980-luvulta saakka, ja kisat ovat toimineet ensikosketuksena kilpailemiseen tuhansille vammaisille lapsille ja nuorille, aina paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähdestä lähtien.

Kisat toteutetaan matalan kynnyksen periaatteella, jotta osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa. Yleisurheilun kolmiottelussa on mukana perinteisiä yleisurheilulajeja, kuten juoksu, kuulantyöntö ja pituushyppy, mutta myös lajisovelluksia, kuten slalomrata ja tarkkuuspallonheitto. Sovellusten ansiosta vaikeavammaisemmillekin lapsille löytyy sopivia lajeja.

Osallistujat voivat myös valita osallistuvatko kilpa- vai harrastesarjaan, joten vähemmän kilpailuhenkisillekin on luvassa urheilun iloja. Alle 13-vuotiaille osallistujille on ainoastaan harrastesarja. Kaikki harrastesarjan osallistujat saavat osallistumismitalin. Kilpasarjojen kolmelle parhaalle luokittain jaetaan Junior Games -mitalit.

Kisojen oheisohjelmiin kuuluvat mm. temppurata, sovelletut pelit ja taitovalmiustestit. Kokeiltavana on SOLIA:n ja Malikkeen liikunnan apuvälineitä.

Sarjat:

  • Alle 13-vuotiaat (2003 ja sitä myöhemmin syntyneet), harrastesarja
  • Alle 16-vuotiaat (2000–2002 syntyneet), kilpa- tai harrastesarja
  • Alle 19-vuotiaat (1997–1999 syntyneet), kilpa- tai harrastesarja

Lisäksi kilpailijat on jaettu liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten luokkiin sekä elinsiirrokkaiden luokkaan ja avoimeen luokkaan. Tarkemmat tiedot Junior Games -kisojen luokista ja lajeista löytyvät sivun alalaidasta löytyvästä kilpailukutsusta.

Kilpailuihin osallistuminen on maksutonta. Kilpailupaikalla on mahdollisuus ruokailuun Hipposhallin kahviossa. Ruokailun hinta on 8,00 euroa/henkilö. Ruokailuvaraukset on tehtävä 2.11. mennessä Hipposhallin kahvioon: Mirja Korvenranta, puh. 014 621 517, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautumiset 2.11. mennessä: VAU, Timo Pelkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse HLU ry / VAU, Sarvijaakonkatu 32, 33540 Tampere.

Useamman osallistujan ryhmät (esim. erityiskoulut tai -luokat) ilmoittautuvat ilmoittautumislomakkeella. Yksittäiset osallistujat voivat ilmoittautua halutessaan myös sähköpostilla, jolloin ilmoittautumisesta tulee ilmetä kilpailijan nimi, kilpailuluokka, sukupuoli, syntymävuosi, lupa valokuvaukseen (kyllä/ei), mihin lajeihin ilmoittautuu, haluaako kilpa- vai harrastesarjaan (13–19-v), haluaako juosta kilpa- vai non stop -erässä sekä mahdolliset erityishuomiot. Ilmoittautumisessa tulee olla myös osallistujan yhteyshenkilön yhteystiedot.