Challenged Athlete Foundationin apurahat vammaisurheilijoille haettavissa 4.12. asti

Amerikkalainen Challenged Athlete Foundation jakaa avokätisesti apurahoja vammaisurheilijoille. Apurahaa voi hakea myös Suomesta, ja moni suomalaisurheilija on saanutkin tukea, kunhan hakemus on huolellisesti tehty.

Apurahaa voi hakea 4.12.2015 mennessä, ja tiedot apurahan saamisesta lähetetään hakijoille huhtikuun alussa 2016.

CAF-apuraha on hyödyllinen erityisesti kilpailu-, leiri- ja harjoituskustannusten kattamiseen sekä kalliisiin välinehankintoihin, kuten palloilulajien pelituolien, käsi- ja tandempyörien, laskettelukelkkojen sekä urheiluproteesien hankintaan.

CAF painottaa, että tukea myönnetään vain liikuntavammaisille paralympialuokituskelpoisille urheilijoille, mutta ainakin aikaisempina vuosina myös näkövammaiset urheilijat ovat saaneet apurahaa. Viime vuonna apurahaa myönnettiin esimerkiksi 15 maalipalloilijalle ja 40 näkövammaiselle keilaajalle. Lajikirjo kattaa myös muut kuin paralympialajit.

Hakemukseen vaaditaan esittely itsestä, tositteet omista ja perheenjäsenten tuloista, kaksi suosittelijaa, tiedot apurahan käyttötarkoituksesta sekä haettava summa. Keskiarvoltaan myönnettävät apurahat ovat 1800 Yhdysvaltain dollarin luokkaa ja enimmillään 5000 dollaria.

Lisätiedot ja hakulomake