Startti-stipendi mahdollisti ähtäriläisille ohjatun kuntosalivuoron

Kuvaaja: Pirkko Ahola

VAU ja Tukilinja-lehti käynnistivät vuoden 2015 alussa Startti-stipendijärjestelmän, jolla tuetaan harrastamisen alkuvaiheen vammaisurheilu ja -liikuntatoimintaa. Stipendihaku on kahdesti vuodessa: helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä.

Stipendiä voivat hakea niin yksilöt kuin yhdistykset ja urheiluseurat. Yksilöhakija voi saada enimmillään 500 euron stipendin ja yhteisöhakija 1000 euron stipendin.

Kevään ensimmäisessä haussa stipendin sai 18 yksilöhakijaa ja 19 yhdistystä tai urheiluseuraa. Yksi stipendin saaneista yhdistyksistä oli ähtäriläinen Suomenselän Invalidit, joka sai stipendin kuntosaliryhmän käynnistämistä varten.

– Aloitimme toiminnan syyskuun puolivälissä. Aloituskerta oli erittäin onnistunut. Alussa verryteltiin lihakset lämpimiksi fysioterapeutti Anne Kankaanpään opastuksella. Sen jälkeen hän esitteli kaikki kuntosalin laitteet. Sitten jokainen kävi läpi kaikki 19 pistettä kahden minuutin ajan laitetta kohden, kertoi Pirkko Ahola Suomenselän Invalideista.

– Koko ajan oli neuvomassa Anne sekä fysioterapeutti-personal trainer Niina Kivinummi. Jokainen sai ihan henkilökohtaista opastusta kunkin oman jaksamisen ja rajoitteet huomioon ottaen. Lopuksi vielä venyteltiin, jotta ei olisi kovin paikat kipeinä seuraavana päivänä, Ahola jatkoi.

Ensimmäisellä kerralla ohjaamassa oli kaksi fysioterapeuttia, jatkossa jokaisella kokoontumiskerralla ainakin yksi.

Startti-stipendin seuraava haku päättyy lokakuun loppuun.

Lisätiedot ja stipendin hakulomake