Vaasan esteettömyysseminaarin anti tyydytti kauempaakin saapuneita

VAU:n alueellinen yhteyshenkilö Maarit Kaari (oik.) esittelee VAU:n toimintaa Vaasan Sporttitorilla.

Vaasan ammattiopistolla keskiviikkona 30. syyskuuta järjestetty Liiku terveemmäksi esteettä -seminaari keräsi sankan kuulijajoukon. Ruotsin- ja suomenkielisiin osioihin jaetussa seminaarissa kävi kaikkiaan noin 120 osallistujaa.

Iso osa osallistujista oli Vaasan ammattiopiston ja Åbo Akademin opiskelijoita, mutta mukana oli osallistujia myös Vaasan naapurikunnista, Kauhavalta, Kauhajoelta ja kauimmaiset Ähtäristä saakka.

– Ollaan tyytyväisiä, että lähdettiin. Oli todella hyvä päivä. Avasi silmiä, miten tarkkana vammaisneuvoston pitää olla, kun näitä rakennushankkeita kunnassa tehdään, kertoi Virpi Kanth, joka on Ähtärinjärven Diabetesyhdistyksen puheenjohtaja ja Ähtärin vammaisneuvoston sihteeri.

Kanth saapui paikalle Merja-Leena Alkun kanssa. Kaksikko haki vinkkejä Ähtärin uutta monitoimiliikuntatilaa ajatellen. Sen rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2017. Ähtärin vammaisneuvoston tavoitteena on, että hallista tulee niin esteetön, että sitä halutaan tulla katsomaan kauempaakin ja joka toimisi myös vammaisurheilutapahtumissa.

– Tahti seminaarissa oli kyllä todella nopea, mutta onneksi saimme luennoitsijoiden yhteystiedot. Tulen esittämään, että olemme yhteydessä seminaarissa puhuneisiin arkkitehteihin (Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE:n) Niina Kilpelään ja (Näkövammaisten Keskusliiton) Hanna-Leena Rissaseen, Kanth sanoi.

– Monessa kunnassa ensimmäinen ongelma on se, tuleeko rakennushankkeet lainkaan vammaisneuvoston käsittelyyn, ja sen jälkeen se, osataanko vammaisneuvostossa lukea piirustuksia, Kanth jatkoi.

Esteettömyysseminaarin perään Vaasan ammattiopistolla järjestettiin koko perheelle suunnattu Sporttitori, jossa osallistujat pääsivät kokeilemaan vammaisurheilun ja -liikunnan lajeja, sovelluksia ja pelejä. Sporttitorilla kävi noin 50 kokeilijaa.

Liiku terveemmäksi esteettä -tapahtumakiertue jatkuu syksyn aikana vielä kahdella paikkakunnalla: keskiviikkona 7. lokakuuta Mikkelissä ja torstaina 5. marraskuuta Tampereella.

Lisätiedot Liiku terveemmäksi esteettä -tapahtumakiertueesta