Liikuntamaa tuo vammaisurheilun ja -liikunnan harrastusmahdollisuudet esille

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää Liikuntamaa-messutapahtuman 5.–7. marraskuuta 2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Apuväline 2015 -messujen yhteydessä.

Koko messukeskuksen E-hallin kattava Liikuntamaa on Suomen suurin vammaisurheilun ja -liikunnan esittelytapahtuma, jossa on kokeiltavana yli 30 laji- ja toimintapistettä sekä runsaasti erilaisia liikunnan apuvälineitä.

Kahtena ensimmäisenä päivänä, torstaina ja perjantaina, Liikuntamaassa vietetään Erilaista koulupäivää. Erilaiseen koulupäivään on ilmoittautunut yli 600 osallistujaa Tampereen ja lähiseudun kouluista.

Vammattomille koululaisille Liikuntamaahan tutustuminen on arvokasta oppia ja asennekasvatusta siitä, miten erilaisista lähtökohdista liikuntaa voi harrastaa. Ennen kaikkea Liikuntamaa on kuitenkin koululaisille hauskanpitoa, täysin tavallisesta poikkeava pitkä liikuntatunti: maalipalloa, pyörätuolirugbya, sokkopingistä, jousiammuntaa, temppurataa… Kaikkea pääsee itse kokeilemaan.

Erilaiseen koulupäivään osallistuu myös noin sata vammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Heille Liikuntamaa voi olla paikka, josta itselle löytyy liikuntaharrastus. Kun yleisesti yhteiskunnassa puhutaan liikuntaharrastuksien korkeista hinnoista harrastamisen esteenä, on vammaisten lasten ja nuorten kohdalla kysymys myös tarjonnan rajallisuudesta.

Liikuntamaassa on esillä urheiluseuroja, joilla on valmiuksia ja halua ottaa vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia osallistujia joukkoonsa. Lauantaina 7.11. klo 10.00–11.00 Liikuntamaan Päämajassa paikalliset urheiluseurat kertovat kokemuksistaan vammaisurheilutoiminnasta.

BC Nokian edustajat kertovat Unified-koripallojoukkueestaan, jossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat Unified-partnerit pelaavat samassa joukkueessa. Kooveen edustajat kertovat sähköpyörätuolisalibandytoiminnan aloittamisesta ja Varala-Tiimi esittelee kansainvälistä kehitysvammaisten taitoluistelukilpailuaan, joka järjestetään yleisten Santa Claus -kilpailujen yhteydessä.

Suuntaus on yhä enemmän se, että urheiluseurat avaavat oviaan vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville liikkujille. Kysynnän ja tarjonnan kohtauttamiseksi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU perusti vuosi sitten Löydä oma seura -palvelun, johon on koottu urheiluseuroja, joilla jo on vammaisurheilu- tai erityisliikuntatoimintaa tai jotka ovat kiinnostuneita sellaisen aloittamisesta.

Löydä oma seura -palveluwww.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura

Lisätiedot Liikuntamaastawww.liikuntamaa.fi

LIIKUNTAMAAN JA APUVÄLINE 2015 -MESSUJEN AUKIOLOAJAT

  • To 5.11. klo 9.00–17.00 (ammattilaispäivä)
  • Pe 6.11. klo 9.00–17.00 (avoin yleisölle)
  • La 7.11. klo 9.00–16.00 (avoin yleisölle)

SISÄÄNPÄÄSY

  • Pääsylipulla: aikuiset 12 euroa, eläkeläiset ja opiskelijat 10 euroa. Näkövammais- ja veteraanikortilla sisään veloituksetta. Avustaja sisään veloituksetta.
  • Ammattilaiset sisään veloituksetta rekisteröitymällä ennakkoon.
  • Liikuntamaasta kiinnostuneet voivat tilata vapaalippuja messuille VAU:n toimistolta. Pyynnöt: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.