VAU palkitsi ansioituneita vapaaehtoisia Hyvä tyyppi -palkinnoilla

Hyvät tyypit 2015: Heta Poikela (vas.), Leila Kaunisaho, Esa Ajalin (vastaanotti palkinnon isänsä Kalevi Ajalinin puolesta), Hilkka Leskinen-Nikander, Matti Putila, Katja Heikkinen, Jaana Soppi, Teemu Ruohonen ja Jaana Engblom. Palkitsemistilaisuuteen eivät päässeet paikalle Rilla Aura-Korpi, Jaakko Törrönen, Jarmo Häggman ja Erkki Lämsä.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU palkitsi ansioituneita vapaaehtoistoimijoita Liikuntamaan yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Vuoden 2015 Hyvä tyyppi -palkinnon sai 13 vammaisurheilun ja -liikunnan parissa pitkään pyyteetöntä työtä tehnyttä henkilöä.

Hyvä tyyppi -palkitut

Jaana Soppi

  • Elinsiirron saaneiden liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen puolestapuhuja. Toiminut myös lasten ja nuorten leirien ja tapahtumien parissa, erilaisissa liikuntaan liittyvissä työryhmissä sekä sydän- ja keuhkosiirrokkaiden SYKE ry:n hallituksessa liikunta-asiaa ajaen.

Katja Heikkinen

  • Päätti ansiokkaan uransa maalipallomaajoukkueessa viime vuoteen, mutta on ottanut asiakseen tukea uusia pelaajia lajin pariin. Yksi suomalaisen naisten maalipalloilun tärkeimmistä moottoreista.

Matti Putila

  • Huolehtii Special Olympics -urheilijoiden perheiden kisamatkojen sujuvuudesta sympaattisella otteella perhekoordinaattorin ominaisuudessa. Hakeutuu esittelemään Special Olympics -toimintaa perheiden pariin. Kahden Special Olympics -urheilijan isä toimii puuhamiehenä taitoluisteluseura Varala-Tiimissä, joka järjestää vuosittain kansainväliset Santa Claus -kisat Special Olympics -urheilijoille.

Erkki Lämsä

  • On pitkäaikainen pyörätuolirugbyn pelaaja ja valmentaja, jolle moni nykypelaaja on kiitollinen tutustuttamisesta lajin pariin.

Hilkka Leskinen-Nikander

  • Pitkän linjan melontavalmentaja on luotsannut melojia monissa Special Olympics -kisoissa kotimaassa ja maailmalla, viimeisimpänä Los Angelesin maailmankisoissa. Hämeenlinnan kaupungin erityisliikunnanohjaajana on kerännyt laaja-alaisen näkemyksen vammaisurheiluun ja -liikuntaan.

Kalevi Ajalin

  • On järjestänyt jo vuosikausia omaa elinsiirron saaneiden golf-kilpailuaan, Ajalin-golfia. On sosiaalinen luonne, jolla on hyvät suhteet kaikkiin tahoihin. Toiminut aktiivisesti VAU:n sekä Uudenmaan munuais- ja maksayhdistyksen UUMU:n sponsorirahoituksen hankkijana.

Heta Poikela ja Leila Kaunisaho

  • Ovat Iloliikuttajia, eli VAU:n vertaisohjaajia Forssan seudulta. Liikuttavat aktiivisesti niin yhdistyksessään kuin muuallakin. Moni ulkomaalainenkin muistaa heidät vuoden 2014 maalipallon MM-kilpailujen kisaruokalan lämminhenkisen tunnelman luojina.

Jarmo Häggman ja Jaakko Törrönen

  • Ovat olleet alusta saakka mukana suomalaisessa Special Olympics -jalkapallossa. Kaksikko on luotsannut suomalaisfutaajat moniin kansainvälisiin koitoksiin vakaalla mutta humoristisella otteella. Urheilun pitää olla hauskaa, ja siitä nämä kaksi ovat pitäneet valmentamissaan joukkueissa huolen.

Teemu Ruohonen

  • Sokkopingis, sokkofutsal, shakki… Monen lajin osaaja ja ennen kaikkea monessa lajissa taustalla toimiva priimusmoottori. Ilman hänen kaltaisiaan väsymättömiä urheilu- ja liikuntaihmisiä monia hienoja vammaisurheilulajeja uhkaisi näivettyminen.

Rilla Aura-Korpi ja Jaana Engblom

  • He ovat olleet pitkään mukana matalan kynnyksen Lumilauantai-laskettelutapahtumia järjestävässä yhteistyöverkostossa, ja ovat tehneet Ellivuoren Lumilauantaista odotetun tapahtuman etenkin monille näkövammaisille lapsille ja heidän perheilleen. Molemmat ovat tehneet arvokasta liikunnanedistämistyötä myös päivätöissään.