Eero Markkanen, Minna Kauppi ja kumppanit mukana Junior Games -kisoissa

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää Junior Games -syyskisat keskiviikkona 25. marraskuuta 2015 Jyväskylän Hipposhallissa. Kisoihin osallistuu noin 380 vammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa lasta ja nuorta ympäri Suomea.

Junior Games -kisoja on järjestetty jo 1980-luvun lopulta saakka ja Jyväskylässäkin yhtämittaisesti jo yli kymmenen vuotta. Moni suomalainen huippuvammaisurheilija Leo-Pekka Tähdestä lähtien on aloitellut urheilu-uraansa Junior Games -kisoissa.

Tämän vuoden kisat tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kilpailijoita saapuu tsemppaamaan nimekäs joukko suomalaisia urheiluihmisiä: suunnistusuransa päättänyt Minna Kauppi, jalkapalloilija Eero Markkanen, fitnessurheilija Oona Tolppanen, urheilutoimittaja Kaj Kunnas sekä JYPin jääkiekkojoukkueen ja Happeen salibandyjoukkueen pelaajia.

Vieraat eivät pelkästään patsastele kisapaikalla ja jaa palkintoja vaan myös osallistuvat itse kilpailuihin. Yksi kisojen lajeista on sukkulaviesti, johon vieraat muodostavat joukkueet. Osa vieraista kelaa viestiosuutensa pyörätuolilla, osa juoksee sen sokkona oppaan avustuksella.

Runsas julkkisvieraskattaus Junior Games -kisoissa liittyy Jukolatiimi-hyväntekeväisyysprojektiin. Jukolatiimi oli kesällä Paimiossa suunnistuksen Jukolan viestiin osallistunut julkkisjoukkue, johon kuuluivat mm. Junior Games -kisoihinkin saapuvat Kaj Kunnas, Oona Tolppanen sekä valmentajana toiminut Minna Kauppi.

Jukolatiimi keräsi suunnistustempauksellaan kaksi kertaa vuodessa järjestettävien Junior Games -kisojen hyväksi peräti 20 000 euroa. Nyt osa joukkueen jäsenistä saapuu seuraamaan, mistä Suomen suurimmassa vammaisten lasten urheilutapahtumassa on kysymys.

– Koska itse tiedän, miten mahtavia fiiliksiä urheilu voi tuoda, oli hienoa luoda tiimimme avulla resursseja VAU:lle ja sitä kautta mahdollisuuksia niille lapsille, joilla ne ovat varmasti rajallisemmat, Minna Kauppi sanoi.

VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen kiittää koko Jukolatiimiä projektista.

– Paimion Jukolan viesti oli hieno tapahtuma ja Jukolatiimi oli siellä näkyvästi esillä. Kerätyn tuen avulla saamme järjestettyä kisat vuosien 2016 ja 2017 aikana, Juntunen totesi.

Junior Games -syyskisojen lajeina ovat sukkulaviestin lisäksi yleisurheilun kolmiottelu ja sokkopingis. Kolmiottelussa on tarjolla perinteisiä yleisurheilulajeja, kuten juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö, mutta myös tarkkuuspallonheiton ja pyörätuolislalomin kaltaisia lajisovelluksia. Sovellusten avulla pyritään siihen, että vaikeavammaisimmatkin henkilöt pystyisivät osallistumaan kisoihin.

Lisätiedot Junior Games -kisoista: VAU, Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja VAU:n sivut

Lisätiedot Jukolatiimistä ja urheilijavieraista: Annamaria Väli-Klemelä, puh. 044 371 2775, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja jukolatiimi.com