Kuopion Welhojen salibandyn erityisryhmän tunnelmia pelireissulta Ruotsiin

Kuva: Welhojen kilpajoukkue

Kuopiolaisen salibandyseuran SB Welhojen erityisryhmä osallistui loka-marraskuun vaihteessa Tukholmassa järjestettyyn Stockholm Paragames -turnaukseen. Turnaukseen osallistui myös tamperelaisen Kooveen erityisryhmä. Welhojen erityisryhmän joukkueenjohtaja ja apuvalmentaja Jaska Juntunen kertoo joukkueen kokemuksista.

”Osallistuimme Paragames-turnaukseen kolmella joukkueella ja ison kannatusryhmän saattelemana. Odotettavissa oli kovia pelejä, ja niitä myös saatiin. Oppia saatiin ja seuraavalla kerralla ollaan viisaampia. Tappiot eivät ketään lannistaneet ja positiivista oli paljon.

Varsinkin A-ryhmä haastoi ruotsalaiset oikein kunnolla ja mitalipelit jäivät maalivahtien parhaimpien kavereiden, eli tolppien ja yläriman päähän. Mitalit jäivät tulematta, vaikka welholaisia vahvistikin vantaalainen Janne Ahokainen, joka tunnetaan yhtenä suomalaisen Special Olympics -salibandyn kantavista voimista. Vahvistuksella haluttiin lisätä muutenkin hyvin toimivia yhteistyökuvioita savolaisten ja vantaalaisten välillä. Myös B- ja C-joukkueet pelasivat hyvin, vaikka tappiot joka pelistä tulivatkin.

Muuten reissu meni porukan isosta määrästä huolimatta hyvin, vaikka pari pelimiestä matkalla eksyikin. Todettiin lähietsinnän jälkeen, että kyllä tuo Tukholma on hieman isompi paikka kuin Kuopio. Jos ensi vuonna karkeloihin lähdetään, niin treenejä vähän muutetaan ja joukkuejakoja laitetaan uusiin muotteihin. Edelleen kuitenkin lähdetään siitä liikkeelle, että kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan. Welhot kiittävät matkalaisia, tukijoita ja kotimaassa hengessä mukana olleita reissun onnistumisesta.”

Teksti: Jaska Juntunen, Welhot