Kansainvälinen Pajulahti Games kuudetta kertaa 22.–24.1.2016

Kuudetta kertaa järjestettävän vammaisurheilun kansainvälisen Pajulahti Games -kilpailutapahtuman ohjelmassa on kuusi lajia: istumalentopallo, maalipallo, sokkopingis, judo, voimanosto ja yleisurheilu. Tapahtuma järjestetään Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa 22.–24. tammikuuta 2016.

Maalipallossa pelataan kovatasoiset IBSA:n rankingturnaukset niin miesten kuin naisten sarjoissa. Tulevana vuonna Riossa neljän vuoden takaista paralympiakultaansa puolustava Suomen miesten joukkue kohtaa Pajulahdessa viime vuoden EM-kultamitalistin Turkin, EM-pronssimitalistin Liettuan sekä Saksan, Ruotsin ja Iso-Britannian.

Naisten turnauksessa taso on jopa vielä kovempi, sillä Suomen naisten vieraiksi saapuvat vuoden 2014 MM-kilpailujen mitalistimaat USA, Venäjä ja Turkki sekä ensi vuoden Rion paralympialaisiin tiensä selvittäneet Israel ja Ukraina.

Istumalentopallossa – jossa pelataan naisten maajoukkueturnaus – otetaan otteluihin varaslähtö jo torstaina 21. tammikuuta, jolloin pelataan Euroopan alueellista rankingturnausta Suomen, Venäjän ja Ukrainan kesken. Perjantaista lähtien pelataan Pajulahti Games -mestaruudesta ja mukana ovat myös Iso-Britannia ja Hollanti.

Sokkopingiksessä kansainvälisen turnauksen kova taso on taattu jo suomalaispelaajien voimin. Hanna Vilmi on voittanut kaikkina viitenä kertana, kun Pajulahdessa on pelattu. Miesten puolella hallitseva mestari on Ari Lahtinen, sitä ennen Juha Oikarainen voitti kolme peräkkäistä turnausta. Turnaukseen osallistuu pelaajia myös Sveitsistä, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Ruotsista ja Liettuasta.

Yleisurheilussa käydään lauantaina 23.1. vammaisyleisurheilun SM-hallikilpailut, voimanostossa samana päivänä liikuntavammaisten SM-kilpailut ja judossa sovelletun judon turnaus niin ikään lauantaina.

Lisätiedotwww.pajulahtigames.fi