Pajulahti Games 2016: Antti Ollikka löysi judosta itselleen elämäntavan

Antti Ollikka ja Matti Heino

Lahtelainen Antti Ollikka otteli turnausvoittoon kehitysvammaisten judokoiden sovelletun judon turnauksessa Pajulahdessa lauantaina, vaikka tatamituntumaa ei viime ajoilta miehellä suuremmin ollut.

Ollikka oli yksi seitsemästä suomalaisjudokasta, jotka olivat mukana kesän 2015 Special Olympics -kesämaailmankisoissa Los Angelesissa. Ollikka palasi kisoista kotiin pronssimitalin kanssa.

– Olen ottanut Los Angelesin jälkeen judon vähän levon kannalta. Opiskelut ovat vieneet aikaa, kertoo ammattiin valmistavissa opinnoissaan loppusuoralla oleva Ollikka. Hän haaveilee varastotyöntekijän tai kiinteistöhuoltajan ammateista.

– Nyt vuoden alusta olen alkanut taas käymään treeneissä, ja kyllähän se treenaaminen maistuukin vähän toiselta, kun on välissä vähän levännyt, Ollikka sanoo.

Ollikka on alun perin Kouvolasta, mutta asunut jo pitkään Lahdessa. Viimeiset seitsemän vuotta mies on harrastanut judoa, jonka oli jo aiemmin kertaalleen aloittanut, mutta silloinen kansantanssiharrastus meni vielä edelle.

– Kun lopetin tanssimisen 13-vuotiaana, muistin että judohan oli ihan hienoa. Siitähän löytyikin sitten tällainen mukava elämäntapa, Ollikka toteaa.

Pajulahti Games -kilpailutapahtuman yhteydessä järjestettyyn sovelletun judon turnaukseen toivat kansainvälistä lisämaustetta kolme sveitsiläisjudokaa. Suomalaisia ottelijoita turnauksessa oli nelisenkymmentä.

Judoturnauksen tulokset