Special Olympics -esikisat: Suomalaismenestystä salibandyssa ja lumilautailussa

Kuva: www.austria2017.org

Suomesta oli yhdeksän urheilijan edustus Itävallassa 11.–15. tammikuuta 2016 järjestetyissä Special Olympics -talvimaailmankisojen esikisoissa. Kisat toimivat kenraaliharjoituksena reilun vuoden päästä, 14.–25. maaliskuuta 2017 Itävallassa järjestettäville Special Olympics -talvimaailmankisoille.

Suomen kahdeksan pelaajan salibandyjoukkue voitti Grazissa pelatun esikisaturnauksen komean esityksen päätteeksi. Ainoan pistemenetyksensä joukkue koki alkusarjan 3–3-tasapelissä Ruotsia vastaan. Loppuottelussa Suomi voitti Tšekin 6–4. Korkeimmassa divisioonassa pelasivat salibandyn suurmaat Suomi, Ruotsi, Tšekki ja Sveitsi sekä Tanska.

– Molemmat finaalijoukkueet, niin Suomi kuin Tšekkikin, antoivat turnauksen edetessä vahvoja näyttöjä Special Olympics -salibandyn tasosta, totesi Suomen valmennusjohtoon kuuluva Markku Kinnunen.

Lumilautailija Janne Matilainen ja valmentaja Janne Piitulainen pitivät esikisojen aikana majaansa Schladmingissa. Matilainen voitti divisioonansa suurpujottelussa ja oli hopealla super-G:ssä.

– Tuli nopeita käännöksiä ja tarpeeksi läheltä keppejä, niin tuli kultaa ja hopeaa. Suomalainen voittaa aina lumilautailussa, Matilainen hehkutti kisapäiväkirjassaan.

Matilainen totesi myös ymmärtävänsä nyt miksi olympiamitalisti Enni Rukajärvi käy alpeilla laskemassa.

– Hienot on alppimaisemat ja ikävä tulee, Matilainen kirjoitti.

Suomen joukkueen valinta ensi vuoden Special Olympics -talvimaailmankisoihin tapahtuu kevään 2016 aikana. Suomalaislajeja talvimaailmankisoissa ovat salibandyn ja lumilautailun lisäksi myös alppihiihto, taitoluistelu, maastohiihto ja lumikenkäily.

Special Olympics -talvimaailmankisojen esikisat, Graz ja Schladming, Itävalta 11.–15.1.2016

Lumilautailu

  • Supersuurpujottelu, div. M2: 1) Florian Auer Itävalta 1.18, 2) Janne Matilainen Suomi 1.20.
  • Suurpujottelu, div. M1: 1) Janne Matilainen Suomi 1.53,74, 2) Lutz Henselmann Saksa 3.01,33.

Salibandy

  • Div 1, finaali: Suomi–Tšekki 6–4

Suomen joukkue

  • Alppihiihto: Janne Matilainen. Valmentaja: Janne Piitulainen
  • Salibandy: Veli-Antti Mäntynen, Saul Päivinen, Ville Vilkki, Jere Nieminen, Janne Savolainen, Mikko Kavonious, Ville Lahnajärvi, Lauri Kinnunen. Valmentajat: Esa Puumalainen, Markku Kinnunen.
  • Joukkueenjohtaja: Harry Seidler

Lisätiedot esikisoista ja vuoden 2017 Special Olympics -talvimaailmankisoista (englanniksi)www.austria2017.org