FC Inter Powerchairista sähköpyörätuolijalkapallon ensimmäinen Suomen mestari

 FC Inter Powerchairin Suomen mestarijoukkue. Kuvasta puuttuu Kalle Hänninen.

Turkulainen FC Inter Powerchair voitti kaikkien aikojen ensimmäisen sähköpyörätuolijalkapallon Suomen mestaruuden. Inter varmisti mestaruuden pelaamalla viimeisessä ottelussa 2–2-tasapelin helsinkiläistä HJK Hurrikaaneja vastaan.

HJK Hurrikaanit sai SM-hopeaa. Inter voitti kauden aikana kaksi joukkueiden välisistä otteluista, HJK voitti yhden ja viimeinen ottelu pelattiin siis tasan.

Interin valmentaja ja Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry:n puheenjohtaja Erik Lundell toteaa, että SM-sarjan käynnistyminen oli tärkeä askel uudelle lajille Suomessa.

– Pelaajat ja taustajoukot ovat tehneet mahtavan työn tämän lajin eteen. Olemme iloisia myös yhteistyöstä Palloliiton ja eurooppalaisen sähköpyörätuolijalkapallo-organisaation EPFA:n kanssa. Olemme saaneet mukaan myös uuden lajin nopeasti oppineita tuomareita, jotka ovat todella sitoutuneita lajiin, Lundell kiittää.

Lundell kertoi, että Interin ja HJK:n välinen sarja oli erittäin tasainen.

– Jokaisessa pelissä taisteltiin vihellykseen asti. Kaikissa peleissä on huokunut pelaamisen ilo ja riemu.

Sähköpyörätuolijalkapalloa alettiin pelata Suomessa vuonna 2012, kun muutamat aktiiviset perheet perehtyivät lajiin ja sen mahdollisuuksiin. Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry perustettiin 2013. Sen tehtävänä on kehittää lajin mahdollisuuksia Suomessa. Tällä hetkellä aktiivisia joukkueita on kaksi, Turussa ja Helsingissä. Uusi joukkue on perusteilla ainakin Tampereelle.

Teksti: Eevu Heikura

Lisätiedot:

  • FC Inter Powerchair, Turku: valmentaja ja joukkueenjohtaja, Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry:n puheenjohtaja Erik Lundel, puh. 050 581 7280, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja https://www.facebook.com/Fcinterpowerchair
  • HJK Hurrikaanit, Helsinki: valmentaja Toni Grundström, puh. 040 570 3935, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja joukkueenjohtaja, Suomen sähköpyörätuolijalkapallo ry:n sihteeri ja varapj. Eeva-Kaisa (Eevu) Heikura, puh. 045 239 7307, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja https://www.facebook.com/HJKHurrikaanit