Jussi Immosesta pyörätuolirugbymaajoukkueen päävalmentaja

Jussi Immonen on Suomen pyörätuolirugbymaajoukkueen uusi päävalmentaja. Koripallovalmentajataustaisen Immosen, 35, kakkosvalmentajana maajoukkueessa aloittaa Osku Kuutamo, jolla puolestaan on kokemusta mm. Suomen pyörätuolicurlingmaajoukkueen valmentamisesta.

Pyörätuolirugbyn lajiliittona toimiva Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU solmi kaksikon kanssa nelivuotisen, vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin saakka kestävän sopimuksen. Immonen ja Kuutamo korvaavat maajoukkuevalmentajina Valtteri Lehtisen ja Erkki Lämsän, jotka jäivät sivuun tehtävistään syksyn 2015 Pajulahden EM-kilpailujen jälkeen. Suomi sijoittui Pajulahdessa seitsemänneksi.

Immonen ja Kuutamo ovat molemmat Liikuntakeskus Pajulahden työntekijöitä, Immonen oppisopimuskoulutuksesta vastaava liikunnanopettaja ja Kuutamo vammaisurheilukoordinaattori. VAU aloittaa samalla kokonaisvaltaisen pyörätuolirugbyn kehitystyön yhteistyössä Pajulahden valmennuskeskuksen kanssa.

Immosen viimeisin valmentajapesti oli Lahden Namikan Korisliigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2014–2015. Immonen on toiminut urallaan myös mm. Lapuan Korikobrien 1-divisioonajoukkueen ja Itävallan Bundesliigan St. Pölten Dragonsin päävalmentajana sekä Koripalloliitossa nuorten olympiavalmentajana.

– Viime kausi Korisliigassa päättyi puolivälierätappioon ja kauden jälkeen Namika meni konkurssiin. Se tuntui sopivalta paikalta jättää valmentaminen. Jo jouluun mennessä palo valmentamiseen oli kuitenkin taas syttynyt, ja kun Osku sitten ehdotti paikan hakemista, niin olin jo aivan valmis palaamaan valmentajaksi, Immonen kertoi.

– Pyörätuolirugbyn juuret ovat osaltaan myös koripallosta ja lajeissa on taktisia yhteneväisyyksiä, joten koripallovalmentajataustastani on minulle varmasti apua. Pitkäjänteinen projekti lajin kehittämiseksi, hyvä valmennustiimi ja kansainvälinen toimintaympäristö ovat innostavia tekijöitä, hän jatkoi.

Alkavan projektin tavoitteena on viedä Suomi ensimmäistä kertaa paralympialaisiin pyörätuolirugbyssa Tokion kisoihin vuona 2020.

– Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tuonut lisää vaatimuksia myös vammaisurheiluun, ja tämän Tokio-projektin avulla halutaan viedä toinenkin palloilulaji maalipallon rinnalla paralympialaisiin, sanoi VAU:n kilpa- ja huippu-urheilun toimialapäällikkö Hannele Pöysti.

Suomelle avautui kuitenkin mahdollisuus tavoitella paikkaa jo vuoden 2016 Rion paralympialaisiin, kun Irlanti jättäytyi pois Pariisissa 16.–22.4. pelattavasta kuuden joukkueen paralympiakarsintaturnauksesta.

Suomen lisäksi karsintaturnaukseen osallistuvat USA, Ranska, Tanska, Saksa ja Uusi-Seelanti. Kaksi parasta saavat paikan Rioon. VAU kartoittaa Immoselle ja Kuutamolle vielä projektiluontoista konsulttiapua Pariisin turnaukseen.

Lisätiedot:

  • Pyörätuolirugbymaajoukkueen päävalmentaja Jussi Immonen, puh. 044 7755 333, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
  • VAU:n kilpa- ja huippu-urheilun toimialapäällikkö Hannele Pöysti, puh. 050 517 6151, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.