Sosiaalinen salibandy tuo yhteen kahden järjestön elinsiirtourheilijat tulevan kesän EM-kilpailuissa

Salibandy on valittu Vantaalla 10.–17.7.2016 järjestettävien elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen sosiaaliseksi lajitapahtumaksi. Turnaus järjestetään keskiviikkona 13.7. klo 15.00 alkaen Myyrmäen Energia Areenalla. Salibandy ei ole virallinen kisalaji, mutta kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan erityisesti salibandyturnausta varten valikoidut mitalit.

Turnauksen olevien joukkueiden tulee olla sekajoukkueita, joissa tulee olla sekä miehiä että naisia. Joukkueessa voi olla myös urheilijoita sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien EM-kilpailujen että sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailujen osallistujista. Jokainen EM-kilpailujen osallistujamaa saa ilmoittaa mukaan vain yhden joukkueen.

Urheilijoille halutaan sosiaalisen salibandyn avulla tarjota mahdollisuus osallistua samaan tapahtumaan ja lajiin, järjestöstä riippumatta. Sekajoukkue onkin luonteva tapa tuoda yhteen kaksien eri EM-kilpailujen urheilijat. Lajista kiinnostuneet urheilijat pääsevät näin myös kokeilemaan salibandyä yhdessä, aiemmasta lajituntemuksesta riippumatta. Järjestäjä tarjoaa välineet, mutta osallistujien tulee tuoda omat sisäpelikengät.

Odotettavissa on luonnollisesti onnistumisia, hikisen hyvää mieltä ja upeita maaleja, sekä huikeaa joukkuepeliä. Osallistujien ja katsojien toivotaan muistavan levittää tapahtuman hyvää mieltä ja tunnelmaa sosiaalisen median välityksellä.

Koska salibandy ei ole virallinen kisalaji, osallistumista ei ilmoiteta ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Jokainen maa ilmoittaa osallistumisestaan ensimmäisessä joukkueenjohtajien tapaamisessa Vantaalla.