Leo Lähteenmäelle 50 metrin vapaauinnin EM-hopeaa

Leo Lähteenmäki, kuva: Paralympiakomitea/Maiju Torvinen

Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki ui hopeaa sunnuntai-iltana parauinnin avoimissa EM-kisoissa Portugalin Funchalissa. Lähteenmäen 50 metrin vapaauinti taittui finaalissa aikaan 26,17, mikä uupui vain kolme sadasosaa miehen omasta ennätyksestä kesältä 2014, jolloin hän sai ensimmäisen EM-mitalinsa.

– Kun se jäi vain noin vähän enkasta, niin laitan kyllä tuon starttipallin piikkiin, joka joustaa ponnistaessa. Mutta muuten oikein hyvä uinti, ja oli rauhallinen ja luottavainen fiilis lähtiessä. Tosi tyytyväinen olo, Lähteenmäki tuumi.

Kullan vei Iso-Britannian Matthew Wylie 0,32 sekuntia Lähteenmäkeä nopeammalla ajalla. Pronssille jäi puolustanut Euroopan mestari Jose Antonio Mari Alcaraz Espanjasta, joka hävisi suomalaiselle vain viisi sadasosasekuntia.

Lähteenmäen mitalisaldo on nyt kaksi EM-hopeaa ja yksi MM-pronssi. Hän on alittanut Rion paralympiauintien valintarajan, mutta joukkuetta ei ole vielä sinetöity. Jyväskyläläinen on kuitenkin luottavainen kisapaikan suhteen.

– Riossa tavoite on tietysti olla yhtä pykälää korkeammalla, 24-vuotias Lähteenmäki napauttaa.

Raision Urheilijoiden Meri-Maari Mäkinen piti kuudennen sijansa 100 metrin selkäuinnin S7-luokan EM-finaalissa. Mäkisen aika hidastui aamun alkueristä täsmälleen puoli sekuntia lukemiin 1.40,26.

– Käännös ja maaliintulo menivät liian lähelle. Ja taisi siinä olla vähän sellaista yliyrittämistä, aamulla oli paljon rennompi uinti, Mäkinen kommentoi.

3. Arianna Talamona Italia 1.32,79
  4. Mina Marie Heyerdal Klausen Norja 1.36,14