Antti Latikka ui EM-pronssille Funchalissa – Suomelle jo kolmas EM-mitali

Antti Latikka (kuva: Paralympiakomitea/Maiju Torvinen)

Cetus Espoon Antti Latikka ui kolmanneksi päämatkallaan 100 metrin selkäuinnissa Funchalin parauinnin EM-kisoissa perjantai-iltana. Alkuerien neljänneksi nopeimman ajan kellottanut Latikka onnistui petraamaan niin aikaansa kuin sijoitustaankin, kun finaalin 1.03,59 tuotti kaivatun mitalidebyytin kansainvälisissä arvokisoissa.

– Nyt ei voisi paremmalta tuntua, viimeiset viisi vuotta olen tiennyt, että mitali on realismia ja nyt se vihdoin tuli, Latikka juhli.

Espoolainen kilpailee heikkonäköisten S13-luokassa ja on edustanut Suomea Pekingin ja Lontoon paralympiauinneissa, Lontoossa sijoitus oli kahdeksas. Latikan Suomen ennätys on vielä 0,99 sekuntia perjantain pronssiuintia kovempi.

– Tänään jätin altaaseen sata prosenttia tämän hetken potentiaalistani, ennätys jäi sekunnin päähän, mutta tässä SM- ja EM-uintien välissä on ollut hieman terveydellisiä haasteita. Rioon kun saadaan kaikki kuntoon, niin sitten voi odottaa oikeasti vielä hyvää aikaa, 25-vuotias Latikka kertoi.

Latikan mitali on jo Suomen kolmas Funchalin EM-uinneissa. Leo Lähteenmäki ui hopeaa 50 metrin vapaassa ja Meri-Maari Mäkinen hopeaa 200 metrin sekauinnissa. Suomella on Rion paralympiauinteihin 3 maapaikkaa (2 miestä, 1 nainen), joukkuetta ei ole vielä valittu.

Lähde: Uimaliiton tiedotus

PARAUINNIN AVOIMET EM-KILPAILUT, FUNCHAL, PORTUGALI 1.–7.5.2016

Miehet

S13, 100 m su finaali

  1. Ihar Boki Valko-Venäjä 56,81
  2. Iaroslav Denysenko Ukraina 59,61
  3. Antti Latikka Suomi 1.03,59

Kisasivutwww.paralympic.org/funchal-2016