Maalipallomiehet ottivat tuntumaa paralympia-areenaan, mutta eivät vielä voittamiseen

Erkki Miinala

Suomen miesten maalipallojoukkueen kaksi kovatasoista turnausta käsittänyt reissu tulevalle paralympianäyttämölle Brasilian Rio de Janeiroon jäi tuloksellisesti laihaksi. Suomi sijoittui virallisessa paralympialaisten esiturnauksessa kolmanneksi ja sen jälkeen pelatussa kuuden joukkueen Rio Open -turnauksessa viimeiseksi.

– Turnausten tarkoituksena oli kokeilla erilaisia kokoonpanoja ja antaa kaikille pelaajille runsaasti tuntumaa tulevaan pelialustaan, joten sen vuoksi tuloksetkin olivat hieman vaisuhkoja, Suomen keskipelaaja Erkki Miinala totesi.

Neljän joukkueen esiturnaus oli Suomelta lupauksia antava. Joukkue kärsi maalin tappiot hallitsevalle maailmanmestarille Brasilialle ja hurjia maalilukemia muita vastustajia vastaan viikon aikana takoneelle Liettualle. Kahden vuoden takaisen MM-pronssimitalistin Yhdysvaltojen kanssa Suomi pelasi 6–6-tasapelin. Suomi päästi esiturnauksen joukkueista vähiten maaleja, vaikka tärkeä laitapelaaja Jarno Mattila oli pienen loukkaantumisen vuoksi sivussa.

– Joukkuepuolustus oli ajoittain erittäin mallikasta. Yksittäisiä virheitä tuli vielä liikaa kaikille, mutta onneksi korjattavat asiat ovat hyvin pieniä, ja ne korjaamalla niukat tappiot kääntyvät voitoiksemme, Miinala sanoi.

Rio Open -turnauksessa Suomi pelasi uudelleen tasan Yhdysvaltoja vastaan, kuten myös pelaajia reippaasti kierrättänyttä Brasiliaa vastaan. Lisäksi Suomi hävisi Liettualle, Turkille ja Ruotsille sekä sijoitusottelussa Brasilialle. Avausvoitto paralympialaisten maalipallonäyttämönä toimivalla Future Arenalla jäi odottamaan syyskuun kisoja, joissa Suomi puolustaa neljän vuoden takaista Lontoon paralympiakultaansa.

– Tuleva peliareena on muutoin ihan hyvä paralympialaisiin, mutta hallin ilmastointi on saatava paremmaksi, jottei pelikenttä muutu vaarallisen liukkaaksi hiestä, kuten nyt tapahtui, Miinala totesi.

Miesten maalipallojoukkueella on edessään vielä kaksi kansainvälistä turnausta Euroopassa ennen syyskuussa odottavia paralympialaisia: Liettuan turnaus 14.–17.7. ja Malmö Men Intercup -turnaus 29.–31.7.

– Nyt olemme keskellä kovinta harjoituskautta, joten tietty herkkyys otteista puuttui näissä Rion turnauksissa. Heinäkuussa on varmasti jo ihan erilaista tulosta odotettavissa, Miinala uskoi.

Rion esiturnauksen tulokset ja suomalaismaalintekijät löytyvät TÄÄLTÄ

Rio Open -turnauksen tulokset ja suomalaismaalintekijät löytyvät TÄÄLTÄ

SUOMEN JOUKKUE RION ESITURNAUKSESSA

Pelaajat

  • Erkki Miinala, Espoo
  • Petri Posio, Kouvola
  • Ville Montonen, Espoo
  • Miika Honkanen, Lahti
  • Petteri Peitso, Seinäjoki
  • Jarno Mattila, Espoo

Valmentaja

  • Timo Laitinen

Fysioterapeutti

  • Jarno Peltovako

Videokuvaus/-analyysit

  • Mikko Häyrinen