Suomen joukkueen julkistamistilaisuus Vantaan elinsiirron saaneiden EM-kilpailuihin

Suomalaisurheilijoita Pajulahdessa tammikuussa 2016

Aika: torstai 19.5. klo 14.00

Paikka: Valo-talo, Radiokatu 20, 00240 Helsinki, 2. krs., sali 1

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailut ja niiden yhteydessä Elinsiirtoliikunnan viikon 10.–17. heinäkuuta 2016. Vantaalle saapuu noin 800 osallistujaa 24 maasta.

EM-kilpailut ovat 14 lajin monilajikilpailut. Lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilu, uinti, lentopallo, keilailu, salibandy, pyöräily, katujuoksu, darts, pöytätennis, sulkapallo, petanque, golf, tennis ja virtual triathlon. Suurin osa lajitapahtumista käydään Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa.

VAU järjestää Suomen kisajoukkueen julkistamistilaisuuden Valo-talolla Helsingin Pasilassa torstaina 19. toukokuuta klo 14.00. Tilaisuus on kaikille avoin.

Tilaisuudessa EM-kilpailujen pääsihteeri Teemu Lakkasuo esittelee kisakokonaisuuden ja Elinsiirtoliikunnan viikon projektipäällikkö Tomi Lounio oheistapahtumakokonaisuuden.

EM-kilpailujen pääosassa ovat elinsiirron saaneet tai sitä odottavat urheilijat. Urheilijoiden tarinoiden kautta pääsee perille siitä, mistä elinsiirroissa ja elinsiirtourheilussa on kyse. Joukkueen julkistamistilaisuudessa tarinansa ovat kertomassa seuraavat Suomen joukkueen jäsenet:

Tuija Helander, Eura

400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija. Joutui lopettamaan huippu-urheilu-uransa nuorena etenevän keuhkosairauden vuoksi 90-luvun alussa. Sai keuhkonsiirron vuonna 2000 ja on sen jälkeen ollut yksi valovoimaisimmista elinsiirtourheilijoista maailmassa.

Jarmo Leväinen, Vantaa

Vietti 11 päivää sydänkoneessa ennen uuden sydämen saamista alkukesästä 2015, kun kovia kokenut sydän petti leikkauksessa. Sydämensiirrosta on aikaa vasta vuosi, ja sen jälkeen Leväinen joutui opettelemaan uudelleen kävelemään. Nyt kunto kestää kuitenkin jo osallistumisen golfiin ja yleisurheilun heittolajeihin EM-kilpailuissa.

Pinja Söyrilä, Helsinki

Lomamatka Italiassa vuonna 2010 päättyi dramaattisesti ärhäkän maksasairauden iskettyä. Palasi Suomeen ambulanssilentokoneella leikattavaksi ja sai uuden maksan. Aiemmin maratonin juoksemisesta haaveillut helsinkiläinen tähtää EM-kilpailuissa pika- ja keskimatkoille.

Kassu Kallio, Helsinki

Harvemmissa arvokilpailuissa on osallistujia, joiden suurin toive on, että ei pääsisi osallistumaan. Munuaisen vajaatoiminnan vuoksi vatsakalvodialyysissa oleva Kallio ottaisi paljon mieluummin munuaissiirron kuin EM-mitalin. Soitto voi tulla milloin tahansa.

Lisätiedot: tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

EM-kilpailujen kotisivutwww.vantaa2016.fi