Darts-kilpailusta mitali Suomelle Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailuissa

Darts oli EM-kilpailujen ohjelmassa heti ensimmäisenä kilpailupäivänä. Hotelli Rantasipiin pystytetyllä darts-areenalla osallistujia oli hieman vajaa 40. Urheilijat edustivat kahtatoista eri maata. Elinsiirron saaneet sekä dialyysissä olevat kilpailivat ikäryhmittäin omissa sarjoissaan. Suomea darts-kilpailussa edusti eurajokelainen Nina Nordlund, joka heitti elinsiirron saaneiden 18–39 -vuotiaiden sarjassa.

– Huomasin vasta ilmoittautumisvaiheessa, että darts on yksi lajeista EM-kilpailuissa. Päätin ilmoittautua rohkeasti mukaan, vaikka en olekaan ehtinyt harjoitella, Nordlund kertoo.

Darts-kilpailussa kukin kilpailija aloittaa pistemäärästä 301 ja heittää vuorollaan kolme tikkaa. Kilpailija vähentää aina heittämänsä tuloksen edellisen kierroksen tuloksesta ja yrittää saada pistemääränsä vähenemään tasan nollaan. Ensimmäisenä nollan saavuttanut voittaa.

Aamupäivän aikana heitettiin läpi alkusarjan kilpailuja sekä joissakin sarjoissa jo semifinaaleja. Iltapäivällä vuorossa olivat puolestaan loput semifinaalit sekä itse finaalit. Nordlund heitti rennosti ja eteni lopulta oman ikäryhmänsä finaaliin, jossa vastaan asettui puolalainen Monika Bielik. Bielik vei finaalin luvuin 2-0.

– Hyvin meni, tein parhaani ja olen tyytyväinen suoritukseeni. Hopeamitali on hieno saavutus, Nordlund iloitsi.

Varsinkin palkintojenjaoissa tunnelma nousi kattoon, sillä yleisöä ja kuvaajia riitti. Eniten mitaleja keräsivät Irlannin urheilijat: esimerkiksi miesten 60+ -ikäryhmässä kolme irlantilaista urheilijaa oli mitaleilla. Myös Slovenian ja Iso-Britannian edustajat sijoittuivat useasti mitalisijoille.