Suomalainen apuvälineteknikko Rion 2016 paralympialaisten tekniseen tiimiin

Ottobockin tekninen tiimi huoltaa ja korjaa kaikkien paralympialaisiin osallistuvien urheilijoiden proteesit, ortoosit ja pyörätuolit sekä suorituspaikoilla että paralympiakylän teknisessä keskuksessa. Tiimiin on valittu ensimmäistä kertaa kaksi pohjoismaista apuvälineteknikkoa Ottobock Scandinavia Groupista.

Tiina Salmi Helsingistä ja Carl-Johan Mårtensson Malmösta on valittu osaksi satahenkistä teknistä tiimiä. Tiimiin kuuluu apuvälineteknikoita, hitsaajia, pyörätuoliteknikoita ja muuta henkilöstöä 31 eri maasta. Riossa 2016 tekninen tiimi palvelee 4 350 paraurheilijaa 23 eri lajissa. Kuten moottoriurheilussa, on tärkeää, että tekninen tiimi toimii mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ennen suoritusta ja sen aikana.


Rautaista ammattitaitoa ja luovaa ongelmanratkaisukykyä


Riossa on tekninen keskus paralympiakylässä ja 14 huoltopistettä suorituspaikoilla. Keskus ja pisteet on varustettu koneilla ja varaosilla, joita voidaan tarvita apuvälineiden huoltamiseen ja mahdollisten ongelmien korjaamiseen. Tekninen tiimi huoltaa ja korjaa juoksuproteeseja, rugby- ja koripallopyörätuoleja ja kelaustuoleja sekä urheilijoiden henkilökohtaisia apuvälineitä, proteeseja ja pyörätuoleja. Huoltotyöt vaihtelevat puhjenneen renkaan vaihdosta monimutkaisiin juoksuproteesien korjauksiin, jotka vaativat ammattitaitoa ja luovaa ongelmanratkaisukykyä.


Ottobock paralympialaisten tekninen kumppani jo 14. kerran


Ottobock HealthCare on ollut paralympialaisten virallinen tekninen kumppani Seolin 1988 paralympialaisista lähtien eli tarjoaa tekniset palvelut jo 14. kerran. Kilpailijoiden sekä erilaisten apuvälineiden ja laitteiden määrän lisääntyessä huoltotiimin koko ja palvelut ovat kasvaneet rakettimaisesti. Seolissa tiimiin kuului 4 jäsentä, jotka työskentelivät yhteensä 90 tuntia. Rioon lähtee satahenkisen tiimin lisäksi 15 tonnia varaosia ja 18 tonnia erikoistyökaluja ja -koneita.

”Olemme ylpeitä, että kollegamme Tiina ja Carl-Johan on valittu Rion tekniseen tiimiin. Ottobock on ollut paralympialaisten kumppani ja teknisten palveluiden tuottaja Soeulin paralympialaisista 1988 asti, ja urheilijat voivat luottaa henkilöstömme osaamiseen, ammattitaitoon ja työn laatuun”, sanoo André Skagervik, markkinointi- ja viestintäjohtaja Ottobock Scandinavia Groupista.

Ottobockin tekniseen tiimiin Rion paralympialaisissa 2016 kuuluu teknikoita Argentiinasta, Itävallasta, Australiasta, Belgiasta, Brasiliasta, Kanadasta, Kiinasta, Kolumbiasta, Kroatiasta, Kuubasta, Tšekistä, Egyptistä, Suomesta, Ranskasta, Saksasta, Hongkongista, Unkarista, Japanista, Etelä-Koreasta, Libanonista, Meksikosta, Hollannista, Venäjältä, Saudiarabiasta, Etelä-Afrikasta, Ruotsista, Sveitsistä, Turkista, Iso-Britanniasta, Ukrainasta ja Yhdysvalloista.


Lähde: Ottobock Scandinavia Group / Respectan tiedote

Kuva: Ottobock/Respecta