Suomalaiset Näsilän johdolla valmiit menestymään MM-keilailussa

Suomen viisikko on valmiina tiistaina Puolan Varsovassa alkaviin näkövammaisten keilailun MM-kilpailuihin. Tuija Näsilä, Mari Koskinen, Petri Mäkivirta, Martti Avila ja Esa Martikainen osallistuvat historiallisiin kisoihin, sillä näkövammaisten keilailussa omat henkilökohtaisten sarjojen MM-kilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa.

–  Joukkueen tilanne on näin ennakkoon ihan hyvä. Kaikki ovat harjoitelleet kiitettävästi, joten ainakaan viime aikojen työmäärästä ei menestys ole kiinni, päävalmentaja Niko Humalalampi sanoo.

Joukkue kokoontui yhteisleirille Jyväskylään heinäkuun puolivälissä. Humalalampi piti tuolloin radalla näkemästään. Viisikon osalta suurimmat MM-toiveet ovat Tuija Näsilän harteilla.


– Tuija on aina valmis menestymään. Kun kisat lähenevät, keskittyminen vain paranee. Omat odotukset ovat varmasti korkealla ja valmennuskin kyllä odottaa hyvää suoritusta.

Joukkueen toinen naisedustaja on Mari Koskinen, joka on muuttanut hieman tekniikkaansa.

–  Se on tietysti kilpailutilanteessa hieman kysymysmerkki. Marin kohdalla tavoite on saada tekniikka toimimaan sillä tasolla kun osaa. Jos hän onnistuu siinä, kaikki on mahdollista.

Miehistä Petri Mäkivirran kunto on päävalmentajan mukaan ollut nousujohteinen.

– Parhaimmilla tuloksillaan Pete varmasti kamppailee mitaleista. Pete vihaa häviämistä, joten asenne on varmasti kohdillaan. Sokkokeilailu (B1) on kuitenkin herkkä laji, joten päivän kunto on kuitenkin se mikä ratkaisee.

Esa Martikainen on saanut heittoonsa ”uutta ilmettä”, mitä Humalalampi pitää hyvänä asiana. Samassa B2-luokassa kilpailee myös Martti Avila.

– Kokenut keilaaja osaa kyllä tehdä kilpailussa oikeita asioita, joita menestys vaatii. Luokassa on kuitenkin jo niin kova taso nykyään, että jo round robiniin pääsy vaatii hyvää peliä. Sama on tilanne Martilla, jonka suurin ongelma on epätasaisuus. Jos nuo huonot hetket saadaan pois, on jatkoonpääsy hyvinkin mahdollista. Round robin on aina uusi peli. ja siellä voi tapahtua mitä vaan.

Tiistaina alkavissa kilpailuissa heitetään kolmessa päivässä yhteensä 18 sarjaa. Niiden perusteella jatkoon etenee kahdeksan keilaajaa per luokka. He pelaavat round robin -menetelmällä eli kaikki kaikkia vastaan yhden sarjan. Sen jälkeen niin ikään perjantaina pelattavissa finaaleissa heittää kolme parasta.

Suomen joukkueen urheilijat

Tuija Näsilä (luokka B2), Vantaa
Mari Koskinen (B3), Tampere
Petri Mäkivirta (B1), Jämsä
Martti Avila (B2), Helsinki
Esa Martikainen (B2), Helsinki


Lisätiedot

 

 Keilailu, lajikuvituskuva