Apurahat ja tuet teemana vammaisurheilun aamukahveilla

Taekwondo

Syksyn ensimmäisillä lajiliitoille suunnatuilla vammaisurheilun aamukahveilla teemana oli apurahat ja tuet. VAU:n koulutuskoordinaattori Piia Korpi alusti aiheesta Ahos-apuraha ja Startti-stipendi. Tämän jälkeen esillä oli kaksi lajiliittojen esimerkkiä apurahojen hyödyntämisestä.

Ahos-apuraha on osaamisen kehittämiseen suunnattu taloudellisen tuen muoto, jonka tarkoituksena on lisätä vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan osaamista ja tätä kautta liikuntaan ja urheiluun osallistumisen mahdollisuuksia Suomessa. Startti-stipendi puolestaan on tarkoitettu kertaluontoiseksi kannustimeksi urheilijan polun alkupuolella tai uuden toiminnan käynnistämiseen seuroissa ja yhdistyksissä. Kummankin VAU:n koordinoiman tukimuodon haku on kaksi kertaa vuodessa – helmi- ja lokakuun lopussa. Lisätietoja löytyy VAU:n verkkosivuilta ja voi kysellä myös suoraan Piia Korvelta.     

Miekkailu- ja 5-otteluliiton seurakehittäjä Saksia Halminen kertoi liittonsa saaneen starttistipendin täyden maksimitukisumman 1000€ pyörätuolimiekkailuleirin järjestämiseen. Leiri oli onnistunut kokonaisuus.

– Se vahvisti Suomessa aluillaan olevan lajin kehitystä ja saattoi eri puolilla Suomea olevat harrastajat yhteen oppimaan ja ideoimaan tulevaa. Stipendin avulla saatiin kustannettua mm. osallistujien majoitus- ja matkakuluja, Halminen kertoi.

Taekwondoliiton nuorisovastaava Tiiu Tuomi puolestaan kertoi, kuinka heidän liitossaan on hyödynnetty Ahos-apurahaa Suomessa vasta versomassa olevan parataekwondon sääntöihin, kilpailujärjestelmään sekä tuomaritoimintaan tutustumiseen.

– Liitostamme on lähdössä apurahan turvin kolme eritaustaista henkilöä opintoretkelle lajin EM-kilpailuihin, jotka järjestetään syyskuussa Puolassa, Tuomi kertoi.

Seuraavat vammaisurheilun aamukahvit järjestetään 3.11. teemalla tuloksellisuuden arviointi ja seuranta. Tule kuulemaan ja keskustelemaan tuoko vai viekö vammaisurheilu liiton rahat.

Saskia miekkailu