Rio2016: Maalipallomiehillä kaikki kunnossa torstaiseen paralympia-avaukseen

Maalipallo, treenit RiossaSuomen miesten maalipallojoukkue aloittaa Lontoon paralympiavoittonsa puolustamisen torstaina, kun se kohtaa alkulohkon ottelussa Liettuan. Muut alkulohko B:n joukkueet ovat Turkki, Yhdysvallat ja Kiina.

Joukkue on jo sopeutunut aikaeroon ja keskittyy Riossa viimeistelyssään peliharjoituksiin.

– Pikkuasioita, pelillisiä juttuja käymme läpi. Pyrimme harjoituksissa pelaamaan paljon. Kolme kertaa olemme käyneet hallilla, kerran päähallilla. Kaksi harjoitusta on vielä jäljellä, sitten pitäisi olla kaikki valmista, valmentaja Timo Laitinen kertoi maanantai-aamupäivällä paikallista aikaa.

Laitinen on tyytyväinen myös puitteisiin, sillä pelialustaan on tullut parannuksia aiemman ensikokemuksen jälkeen.

– Lattiat on vaihdettu, eikä se ainakaan nyt vettynyt niin paljon. Nyt näytti paremmalta, Laitinen sanoo hyvillään.

Suomella on siis kaikki hyvin, mutta jo alkulohkossa erityisesti Liettuan ja Turkin osalta vastus on kivikova. Millä Suomi sitten erottuu, sillä kokemusta piisaa monella muullakin?

– Se, että olemme tottuneet voittamaan. Vaikka alussa menee pieleen, kyllä se sieltä tulee. Rauhallisuus on meidän valtti, taktiikka samoin. Lohko on tosi kova. Ensimmäinen matsi tulee olemaan tosi vaikea, Liettua on täällä ylivoimaisesti ennakkosuosikki. Meillä on monia hyviä puolia, oma pelityyli, rauhallisuus ja vaihtelevuus. Olemme monipuolinen joukkue, Laitinen sanoo joukkueeseen syystäkin luottavaisena.

Erkki Miinalan haastattelu (tehty Paralympiapäivässä 11.8.)

Aikataulut

Kaikkien suomalaislajien aikataulut

Ylen tv-lähetysten aikataulut

Kuvassa joukkuetta sunnuntain treeneissä Riossa. Kuva: Leena Kummu