Rio 2016: Kokko selätti kuumeen hyvissä ajoin, kisajännitys hiipii vähitellen

Juhani Kokko kisakylässä
Suomen paralympiajoukkueen voimanostoedustus on Ylikiimingin Juhani Kokon harteilla. Toisissa paralympialaisissaan kilpailevan Kokon alku Riossa ei mennyt aivan nappiin, sillä hänellä nousi matkustuksen aikana lämpöä.

– Lennolla nousi kuume, joten alku meni lääkekuurilla. Kuume laski, joten pääsin tänään treenaamaan. Jollain lailla olen sopeutunut aikaeroon, pikkuisen on vielä kello sekaisin, Kokko sanoi maanantaina.

Paralympialaisten puitteissa viihtyvällä Kokolla oli maanantaina ohjelmassaan aloituspainotreeni. Ennen perjantaina edessä olevaa kisapäivää Kokolla on vielä yksi kevyempi treeni.

Paralympialaisissa voimanostossa kilpaillaan penkkipunnerruksessa. Urheilijalla on kolme yritystä tietystä painomäärästä. Hyväksytyssä suorituksessa kädet on saatava täysin suoriksi. Kokko kilpailee alle 59-kiloisten luokassa. Hänen ennätyksensä on 150 kiloa vuodelta 2015.

Kokko on luottavaisin mielin, sillä kuume saatiin nujerrettua nopeasti. Treeneissä maanantaina se vielä vaikutti.
– Huomasin, että aika pehmeää on. En ollut ainakaan sellaisessa iskussa mitä lähtiessä olin. On tässä onneksi muutama päivä aikaa palautua, Kokko sanoi hyvillään.

Joko alkaa olla kisajännitystä?

– Pikkuhiljaa.

Kuva: Leena Kummu