Rio 2016: Maalipallomiehet löysivät rytmin peliinsä ekan erän puolivälissä

Maalipallo Rio kuva Harri Kapustamäki

Suomen miesten maalipallojoukkue kohtasi lauantaina vaikeaksi vastustajaksi tiedetyn Turkin. Suomen alku oli jälleen vaikea ja Turkki otti alussa kolmen maalin etumatkan. Puoliajalle ottelussa mentiin tilanteessa 3–2, kun Jarno Mattila onnistui rangaistusheitossa erän lopussa. Toisessa erässä Suomen puolustus vuoti ja Turkki kasvatti johtoaan ja vei sen lopulta 8-5. Suomen kaikista maaleista vastasi laidassa pelaava Mattila.

– Pelin alku oli jälleen huono, mutta rytmi alkoi löytyä ekan erän puolivälissä. Uskon että tällä pelillä pystymme jo saada voittoja USA:sta ja Kiinasta. USA pelaa hyvin joukkueena, mutta heitot eivät ole niin kovia kuin Turkilla ja Liettualla, Mattila kertoo ottelun jälkeen.

Suomi kohtaa sunnuntain iltaottelussa (23.30 Suomen aikaa) USA:n, joka voitti ensimmäisessä ottelussa Kiinan. Maalipalloturnauksessa on kaksi viiden maan lohkoa, joista molemmista neljä etenee jatko-otteluihin.

Esa Miettisen tie nousi pystyyn pöytätenniksessä

Pöytätennispelaaja Esa Miettinen hävisi toisen alkulohkon ottelunsa Hollannin Gerben Lastille jännittävässä ottelussa erin 3-2. Kolmen pelaajan lohkosta kaksi etenee jatkoon ja Miettinen olisi tarvinnut jatkopaikkaa varten ottelusta 3–0-voiton. Ensimmäisessä erässä Last oli jo 6–1 johdossa, mutta aikalisän jälkeen Miettinen pääsi vielä pelaamaan erävoitosta. Erä meni kuitenkin 11–9 hollantilaiselle.

– Olen pettynyt, mutta hyvä tunne jäi siitä, että sain kunnollista peliä tänään pelattua. Ensimmäisessä ottelussa en päässyt omalle tasolleni. Last on kovassa kunnossa ja Lontoon pronssimitalisti, huonolle en hävinnyt, kuopiolainen rehtori toteaa. Jatkon suhteen 52-vuotias urheilija on arvoituksellinen.

– Se on varmaa, että pöytätennistä en jätä, mutta vielä en osaa sanoa kilpaurheilullisesti jatkosta.

Mäkinen ja Latikka eivät selvinneet jatkoon sivulajeissaan

Meri-Maari Mäkisellä oli lauantaina vuorossa toinen sivulaji SB7-luokan 100m rintauinti. Mäkinen jäi alkuerien viimeiseksi ajalla 1:59,79 ja finaalipaikka jäi kauaksi. Lajin tarkoitus olikin saada pidettyä kisatuntumaa yllä ennen päämatkaa 200m sekauintia.

– Uinti oli ihan ok. Jos pystyn sekarissa uimaan näin, niin olen tyytyväinen. Nyt on vielä 50m perhosuinti ennen päämatkaa, siinä on mahdollisuudet jopa omaan ennätyksen, Mäkinen kommentoi.

Mäkinen ui seuraavaksi 50m perhosuinnin maanantaina 12.9. ja päämatka on vuorossa tiistaina 13.9.

Näkövammaisten luokassa SM13 200m sekauinnin uinut Antti Latikka oli alkuerien 13. ajalla 2:23,70 ja karsiintui illan finaalista.

– Oletinkin että rintauinti menee heikosti, on siinä vielä treenattavaa, että sekarista saa hyvän kokonaisuuden. Aika jäi todella paljon harmittamaan, mutta loppu meni vahvasti. Siihen olen tyytyväinen. Tästä ei haettu oikeastaan muuta kuin starttia. Kaikki on satsattu päämatkaan selkäuintiin, Latikka kertoo.

Latikalla on seuraavaksi vuorossa 50m vapaauinti keskiviikkona 14.9. ja päämatka 100m selkäuinti lauantaina 17.9.

Jousiampujat aloittavat rankingkilpailulla lauantaina

Paralympiajousiampujien rankingkilpailu on vuorossa lauantaina 10.9. Suomen Jean-Pierre Antonios kilpailee vaikeammin liikuntavammaisten luokassa W1 ja Jere Forsberg avoimessa luokassa. 72 nuolen rankingkilpailun perusteella jousiampujat jatkavat ensi viikon pudotuskilpailuihin. Avoimessa luokassa kilpailee 31 urheilijaa ja W1-luokassa 15. Kaikki etenee rankingista jatkoon.

Jere Forsberg voitti paralympiakultaa jousiammunnassa Lontoon 2012 paralympialaisissa ollessaan vasta 18-vuotias. Vuoden 2013 Urheilugaalassa Jere Forsberg palkittiin Vuoden läpimurto-palkinnolla. Rion paralympialaisiin Jere Forsberg lähtee puolustamaan paralympiakultaansa.

Jean-Pierre Antonios voitti vuonna 2013 MM-kultaa Bangkokissa. Lontoossa 2012 Antonios sijoittui kuudenneksi.

- Harjoitukset kentällä on mennyt hyvin. Suurin haaste on erityisesti finaalikentällä tuulen päihittäminen.  W1-luokassa Tšekin David Drahoninsky on ylitse muiden, sitten siinä on kuusi miestä samaa tasoa. Tavoitteena on päästä karsinnan jälkeen neljän sakkiin, Antonios kuvailee lähtötilannetta.