Rio 2016: Katja Karjalainen kuudentena joukkuekilpailun jälkeen

Katja Karjalainen
Rion paralympialaisten ratsastuksessa käytiin luokan 1a joukkuekilpailut. Suomen ainoa ratsastaja Katja Karjalainen oli hienosti kilpailun kuudes pistein 71.217. Riossa Katjalla on puolustettavanaan Lontoon paralympiahopea.

- Alku oli tänään vähän epätasaista, mutta loppu sujui hyvin. Ilma oli tosi kuuma, mutta Katja kesti sen hyvin, eikä suoritus häiriintynyt. Oli oikein onnistunut päivä, kertoi valmentaja Janne Bergh.

Kilpailua johtaa Lontoossa kultaa voittanut Iso-Britannian Sophie Christiansen pistein 77.522. Muilta osin tilanne on hyvin tasainen kaikkien sijoilla 2.-5. ollessa 73-74 pisteessä.

Kilpailut jatkuvat torstaina henkilökohtaisella osuudella, jonka tulokset lasketaan yhteen tämän päivän pisteiden kanssa. Näiden yhteispisteiden perusteella kahdeksan parasta ratsastajaa menee perjantain finaaliin.

- Katja on nyt hyvissä asemissa ja finaali on luonnollisesti tavoitteena. Toki torstainakin pitää onnistua, jotta finaaliin päästään, jatkaa Bergh.

Tulokset, ratsastus 1a-luokka

Niko Salomaa aloitti purjehduksessa lupaavasti

Paralympialaisten purjehdus pääsi käyntiin maanantaina kolmen eri luokan aloittaessa regattansa. Suomen Niko Salomaa purjehti luokan 2.4mR kahdessa ensimmäisessä lähdössä sijat 9. ja 11. Kokonaistuloksissa hän tällä hetkellä 10:s. Taktiikkaa kisaan oli laadittu ruotsalaispurjehtijan kanssa kisaa edeltävinä päivinä.

- Sovitulla taktiikalla ja pienellä riskillä lähdettiin liikkeelle. Se ei kuitenkaan tänään ihan onnistunut. Tuulet olivat jälleen aika haastavat, kuten tiedossa on ollut. Ensimmäisen startin lähtö myös hieman epäonnistui, mutta toinen oli paljon parempi, Salomaa analysoi.

Erot olivat kilpailussa varsin pieniä ja sijoitukset menivät aika paljon ristiin eri lähtöjen kesken. Mielessä Salomaalla on edelleen Lontoon 12. sijan parantaminen.

- Kärjen tavoittaminen on edelleen täysin mahdollista. Toivotaan vaan sellaista kevyttä keskituulta – se sopisi minulle kaikkein parhaiten, jatkaa Salomaa.

Luokan kärjessä purjehtii Lontoon paralympiavoittaja Iso-Britannian Helena Lucas, joka otti lähdöistä sijat 1. ja 2. Purjehduksessa edetään kahden lähdön päivävauhtia, ja viimeinen eli 11. lähtö käydään lauantaina 17.9.

Tulokset, purjehdus, luokka 2.4mR

Paralympiakomitean tiedote, kuva: Harri Kapustamäki