Rio 2016: Maalipalloilijoiden pelit loppuivat alkulohkoon

Suomi vs Kiina
Suomen mahdottomalta tuntuva tehtävä oli toteutua. Suomi tarvitsi voiton alkulohkon viimeisestä ottelusta kahdeksan maalin erolla Kiinaa vastaan. Kiina teki pelin ensimmäisen maalin, sen jälkeen tahtipuikkoa heilutti Suomi. Erkki Miinala sai pelin kulkemaan alkuturnauksen tehottomuuden jälkeen ja takoi ensimmäisellä puoliajalla neljä maalia. Jarno Mattila vastasi kuudesta maalista. Kiinan pelin sekosi ja Suomi onnistui rangaistusheitoista. Puoliajalle mentiin lukemissa 2–10. Ottelu oli puoliajan lopussa maalista kiinni, sillä sääntöjen mukaan ottelu loppuu, jos maaliero on kymmenen.

Kiina löysi kuitenkin tauolla pelivireen vaihtojen kautta ja teki kaksi maalia heti alkuun ja kavensi eroa. Suomi onnistui toisella puoliajalla ainoastaan rangaistusheitosta ja ottelun loppulukemat olivat 7–11.

Ottelun laidassa pelannut Erkki Miinala oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen, mutta oli tyytyväinen, että Suomi löysi taisteluvireen.

– Onhan tämä valtava pettymys joukkueelle, olen kuitenkin todella ylpeä, että joukkue näytti, että pystyy taistelemaan, Miinala kuvailee.

– Luulen, että suurin syy tehottomuuteen löytyy rikkonaisesta harjoittelukaudesta ja avainpelaajilla oli loukkaantumisista. Kyllä tämän tason kisoihin tarvitaan ehjä harjoituskausi. Meillä on yksi paralympiavoitto, nyt on jonkun muun vuoro. Uusia kisoja tulee ja ensi vuonna pelataan EM-mitaleista Suomessa, Miinala toteaa.

Suomen lohkosta puolivälieriin etenee Liettua, Turkki, USA ja Kiina.

Paralympiakomitean tiedote, kuva Harri Kapustamäki