Suomi päätti alkulohkonsa tärkeään voittoon EM-pyörätuolirugbyssa

Suomen joukkue

Suomi otti alkulohkonsa päätteeksi tärkeän voiton Venäjästä pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kisoissa Sveitsin Nottwilissa. Pistein 58–54 jatkoajan jälkeen tullut voitto tiesi sitä, että Suomi sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa jatko-ottelussa Sveitsin. Tavoitteena oleva nousu A-sarjaan on vielä täysin omissa käsissä.

– Tahtojen taistelu ja Suomalaisen sisun kuva, päävalmentaja Jussi Immonen huokaisi tyytyväisenä ottelun ratkettua.

Suomen teemana oli toteuttaa omaa pelisysteemiä ja luottaa sen toimivuuteen.

– Alku oli todella hyvä. Pakotimme Venäjälle menetyksiä ja saimme pientä kaulaa. Ekan erän lopussa iski kuitenkin vielä meille tyypilliset helpot virheet. Toisen jakson aikana jäätiin pitkäksi aikaa takaa-ajajaksi, kunnes ottelun varsinaisella peliajalla Suomen joukkue näytti, miten rugbya pelataan. Fyysistä, virheetöntä ja vastustajaa painostavaa Suomen näköistä peliä. Hieno voitto, Immonen iloitsi.

Helpottunut käänteistä oli myös Anna Pasanen, joka oli ymmällään ottelun alusta.

– Alku oli sellaista puuroa, en tiedä, missä meidän pää ja kädet olivat. Emme luovuttaneet, saimme hengen nostettua loppuun. Meidän pitää uskoa itseemme, Pasanen mietti.

Päivä alkoi Suomelta haastavasti, kun Puola vei iltapäivällä voiton luvuin 44–37.

– Teemana oli laadun parantaminen ja pallosta huolehtiminen hyökkäyspäässä. Puola oli tehnyt hyvin läksynsä ja otti meiltä tilan pois. Paremmalla laadulla asioita tehnyt joukkue voitti ja ansaitsi voiton, Immonen sanoi.

Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Jukka Parviainen harmitteli pelissä näkynyttä jännittämistä niin itsellään kuin muilla.
– Aivan hirveää jännittämistä joukkueelta alusta lähtien. Helppoja virheitä, ei edes missään paineessa vaan omalla tyhmyydellä tehtyjä. Meitä monta sijaa heikompi joukkue, ei olisi missään nimessä pitänyt jännittää. Omalla jännityksellä hävittiin, Parviainen harmitteli.