Tero Kuorikoski Paralympiakomitean uudeksi pääsihteeriksi

Tero Kuorikoski

Tero Kuorikoski on valittu Paralympiakomitean uudeksi pääsihteeriksi. Kuorikoski siirtyy komiteaan Liikuntakeskus Pajulahden kansainvälisyysprojektin koordinaattorin paikalta. Hän on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi ja väittelee joulukuussa aiheesta urheilujohtaminen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. 34-vuotias Kuorikoski on johtanut aikaisemmin Päijät-Hämeen Urheiluakatemiaa vuodet 2008-2014.

– Päällimmäinen tunne on ilo. Tämä työ tuntui alusta alkaen ominaiselta minulle ja olen todella innoissani tarttumassa uuteen haasteeseen. Kaksivaiheinen haastatteluprosessi on verrattavissa urheilusuoritukseen, nyt on helpottunut ja hyvä fiilis, Kuorikoski tunnelmoi.

Lahdessa asuva Kuorikoski on tehnyt myös mittavan urheilu-uran taekwondossa. Hän on kuulunut kuusi vuotta Suomen maajoukkueeseen. Hän lopetti uransa tämän vuoden EM-kilpailuihin, jossa hän sijoittui yhdeksänneksi. Hän on myös toiminut luottamustehtävissä Olympiakomitean työryhmässä sekä Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallituksessa. Vammaisurheilu on tullut tutuksi Kuorikoskelle Liikuntakeskus Pajulahdessa, joka on yksi paralympiaurheilijoiden virallisista treenikeskuksista.

– Oma johtamisfilosofiani on lähteä työstämään sisältöä tekijöistä eli urheilijoista käsin. Niin kiire ei saa johtajalla olla, että ei ehdi tehdä jalkatyötä. Urheilijoiden olosuhteet ovat kuitenkin avainasemassa tuloksen kannalta. Minuun on tehnyt vaikutuksen vammaisurheilijoiden tarinat ja keskustelut heidän kanssaan. Haluan olla edistämässä ja kehittämässä heidän mahdollisuuksiaan huippu-urheilijoina. 

Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen vaikuttui Kuorikosken monipuolisesta urasta urheilun parissa.

– Paikka herätti paljon kiinnostusta, ja meillä oli paljon hyviä ehdokkaita. Hallituksen kanssa koimme, että valitulla henkilöllä on parhaat edellytykset liittyen komitean kansainväliseen yhteistyöhön sekä yhteistyön rakentamiseen eri urheilujärjestöjen välillä urheiluyhteisön muuttuvassa tilanteessa, Pohjonen kuvailee ja viittaa Olympiakomitean ja Valo ry:n yhdistymiseen.

Pääsihteerin paikka on määräaikainen vuoden 2017 loppuun saakka erityisesti urheilukentän muutoksen vuoksi. Paralympiakomitean pääsihteerinä vuoden 2012 joulukuusta asti toiminut Tiina Kivisaari aloitti Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntajohtajana lokakuun alussa. Kuorikoski aloittaa pääsihteerinä 1.11.2016, siihen asti pääsihteerin virkaa hoitaa valmennuspäällikkö Kimmo Mustonen.

Paralympiakomitean tiedote