Ilkka Tuomisto jälleen toiseksi parahiihdon maailmancupissa

Ilkka Tuomisto

 

Ilkka Tuomisto jatkoi hyviä suorituksiaan parahiihdon maailmancupissa myös torstaina, kun hän ylsi 20 kilometrillä toiseksi. Tuomiston edelle liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa jäi Ukrainan Ihor Reptjuk, jolle tappiota tuli lopulta 38 sekuntia.

– Tavallaan olen vähän pettynyt, mutta tavallaan ihan lupauksia antavaa. Jaksoin polkea mäkiä hyvin, mutta rentous siitä puuttui. En pystynyt tekemään nousujohteista kisaa tekemään, en pystynyt tänään kiristämään. Eka kierros tuntui todella helpolta, mutta siitä se ei vaan lähtenyt. Totta kai toiseen sijaan pitää olla tyytyväinen, ei näitä liikaa ole viime vuosina tullut. Huomenna vapaan vitonen ei ole huono matka, mielenkiinnolla lähden taistelemaan ja tekemään tasaisen hyvää hiihtoa, Tuomisto sanoi.

Suomalaisedustusta nähtiin lisäksi näkövammaisten luokassa, jossa Inkki Inola hiihti oppaansa Timo Salmisen kanssa seitsemänneksi.

– Oli mukava päästä hiihtää pidempiäkin matkoja varsinkin oppaan kanssa, pystyin keskittymään hiihtoon. Sprintti perjantaina olisi voinut mennä paremmin, mutta ero maailman kärkeen on pienentynyt. Tämäkin meni suunnitelmien mukaan, sijoille kuusi-seitsemän lähdettiin hakemaan ja siihen meni. Harjoituskausi on pitkästä aikaa ollut ehjä, ja se näkyy. Huomenna lyhyt vapaan kisa on päämatkani täällä, vapaa on aina kulkenut paremmin, Inola sanoi.

Sini Pyy jätti kilpailemisen väliin torstaina lievien flunssan oireiden vuoksi.

Tulokset: https://www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar-results

Ilkka Tuomiston videohaastattelu: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1337343789629974/

Inkki Inolan videohaastattelu: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1337384509625902/