Kaatuminen pudotti Tuomiston seitsemänneksi

Ilkka Tuomisto vapaa

Ilkka Tuomisto sai hyvän vapaan kisan parahiihdon maailmancupin päätösmatkalla, vaikka kaatuminen pudotti sijoitusta 5 kilometrillä seitsemänneksi. Päivän muista suomalaisista Sini Pyy oli kelkkahiihtäjien 2,5 kilometrillä kahdeksas, Inkki Inola näkövammaisten luokassa 13:s, Rudolf Klemetti näkövammaisten luokassa 16:s ja Kalervo Pieksämäki Tuomiston kanssa samassa liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa 23:s.

”Kisa lähti asiallisesti hyvin liikkeelle. Tiesin, että kovaa täytyy pystyä hiihtämään alusta saakka. Vajaa 700 metriä ennen maalia kaaduin alamäessä, siinä meni varmaan se 10-15 sekuntia. Muuten olisi ollut varmaan ihan hyvä kisa tulossa, sellainen itselleni hyvä vapaan kisa. Tästä viikosta jäi hyvä ja luottavainen olo. Oma olotila ei ole vielä sellainen, että rentoa ja kovaa pystyisi hiihtämään. Nämä oli kuitenkin hyvin lupauksia antavia”, Tuomisto sanoi tyytyväisenä.

Sini Pyy on sairastellut ja jätti edellispäivän pitkän kisan väliin. 2,5 kilometrille Pyy lähti, mutta lievä flunssa tuntui suorituksessa.

”Pitkää kisaa ei ollut järkeä kokeilemaan, tänään en malttanut jättää välistä. Keuhkot toimivat yllättävän hyvin, mutta lihaksisto oli tosi laiska. Samaa vauhtia tulin maaliin kuin lähdinkö. Viimeiseen mäkeen en pystynyt yhtään tekemään sellaista ylämäkeä kuin sprintissä, ei ollut yhtään voimaa. Harmittaa tosi paljon, mutta syy on aika selkeä. Nyt parannellaan kunnolla”, Pyy sanoi.

Pyy lähtee tammikuuksi triathlonisti Liisa Liljan kanssa Yhdysvaltoihin treenaamaan. Pyy saa myös tervetullutta harjoitusseuraa yhdysvaltalaisesta kelkkahiihtäjäkollegastaan ja pääsee myös kilpailemaan. Parahiihdon maailmancup jatkuu tammikuussa Ukrainassa, jonne on suomalaisista lähdössä vain Tuomisto.


Tulokset ja kalenteritiedot: https://www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar-results


Ilkka Tuomiston videohaastattelu: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1338490639515289/

Sini Pyyn videohaastattelu: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1338474959516857/

Inkki Inolan videohaastattelu: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1338512159513137/