Yhteistyökumppanit mahdollistivat onnistuneen tapahtumakokonaisuuden

Chao Wei, Pelle Lindell, Airi Pantsu & Jussi Haapamäki

Vantaalla järjestettiin heinäkuussa 2016 Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut: tämän mittaluokan vammaisurheilutapahtumaa ei Suomessa oltu järjestetty aiemmin. Alusta alkaen oli selvää, että yhteistyöorganisaatioiden panos on merkittävässä roolissa jo suunnitteluvaiheessa.

Yhteistyökumppaneita saatiin mukaan kiitettävä määrä: EU, Vantaan kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö olivat isossa roolissa. Vantaan kaupunki oli mukana käytännön järjestelyissä mahdollistaen eri lajien toteuttamisen monilla eri suorituspaikoilla. EU:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön taloudellinen tuki puolestaan teki tapahtuman järjestämisestä taloudellisesti kannattavaa.

Lisäksi mukana oli lähes kymmenen yrityskumppania, joiden avulla käytännön järjestelyt – kuten logistiikka ja majoitus – saatiin hoidettua jouhevasti. Tärkein osoitus yhteisestä onnistumisesta oli se, että kilpailuviikon vieraat viihtyivät hyvin ja aikataulut pitivät – urheilijat saivat siis keskittyä urheilemiseen sekä kannattajat kannattamiseen.

Teksti: Hannes Penttilä