Paralympiavoittaja Liettua etsii uutta maalipallovalmentajaa

Adele Markeviciute

Liettuan miesten maalipallojoukkue voitti Rion paralympialaisissa maan historian ensimmäisen maalipallon paralympiakullan. Liettuan maalipalloväelle mestaruus oli pitkän odotuksen jälkeen suuri huipennus. Päävalmentaja Karolis Levickisille ja tähtipelaaja Genrik Pavliukanecille se oli viimeinen palvelus.

Levickisin pitkän valmennuskauden päättymisen jälkeen Liettua etsii nyt uutta päävalmentajaa. Adele Markeviciute, joka oli apuvalmentajana Riossa, toimii väliaikaisena valmentajana Pajulahti Games -turnauksessa. Hän sanoo kuitenkin, ettei ole vaihtoehto vakituiseen pestiin.

– Joka vuosi edessä on uusi tärkeä turnaus, tänä vuonna se on EM-kilpailut Pajulahdessa. Joten olisi hyvä löytää uusi valmentaja mahdollisimman pikaisesti, sanoo Markeviciute, entinen maalipallotuomari.

– Maalipallo on kuitenkin pieni laji, eikä ole paljon valmentajia, joilla on kokemusta siitä, hän jatkaa ja sanoo, että on kiinnostavaa nähdä, miten Suomen maalipallojoukkueen ja koripallovalmentaja Jarkko Pokkisen yhteiselo lähtee sujumaan.