Kuntokuu tarjoaa jumppavideon jokaiselle helmikuun päivälle

Helsingin Invalidiyhdistyksen liikuntavastaava Risto Korhonen näyttää päivän jumppaliikkeen yhdessä sydämensiirron saaneen Marjo Remeksen kanssa.

Helmikuu on Kuntokuu, ja sen kunniaksi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU tarjoaa helmikuun jokaisena 28 päivänä jumppavideon, josta voi ammentaa ideoita ja innostusta omaan liikkumiseen.

Videoissa jumpataan Marjo Remeksen ja Risto Korhosen tahdissa kuminauhalla. Videoissa on käytetty vastuskuminauhaa, mutta monelle tuttu on myös kaksilenkkinen kuminauha, joka soveltuu liikkeisiin yhtä hyvin. Videoissa on liikkeistä pystyssä ja istuen tehtävät versiot.

Videot tarjoavat erinomaisen keinon saada jokaiseen helmikuun päivään liikuntaa, vaikka liukkaus ja lumi tekisivät ulkona liikkumisen haastavaksi.

– Joka päivä julkaistaan uusi liike ja niitä voi yhdistellä ja tehdä oman mielen, kunnon ja fiiliksen mukaan, sanoo Kuntokuusta vastaava jäsenpalvelukoordinaattori Viivi Kuja-Kyyny VAU:sta.

Kuntokuu on VAU:n helmi- ja syyskuussa järjestettävä harrasteliikuntakampanja, joka kannustaa oman liikkumisen lisäämiseen ja johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta. Kuntokuussa täytetään Kuntokorttia, joko käsin täytettävää tai sähköistä versiota.

Käsin täytettäviä Kuntokortteja voi tilata yhdistyksittäin VAU:n toimistolta ja ne ovat VAU:n jäsenyhdistyksille ja -seuroille maksuttomia. Kuntokuun jälkeen kortit palautetaan kootusti yhdistyksittäin VAU:hun ja jokainen palautettu Kuntokortti osallistuu Kuntokuu-arvontaan. Sähköisen Kuntokortin käyttäjäksi voi rekisteröityä kuka tahansa www.kuntokuu.fi -sivustolla ja jokainen sähköisen kortin käyttäjä osallistuu automaattisesti arvontaan.

Ensimmäinen Kuntokuun jumppavideo julkaistaan keskiviikkona 1. helmikuuta kuntokuu.fi -sivustolla ja VAU:n Facebookissa (www.facebook.com/vammaisurheilu).

Lisätiedot ja Kuntokortitwww.kuntokuu.fi