Catani-stipendeillä tuetaan vammaisten henkilöiden kouluttautumista hiihdonopettajiksi

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Guy Catanin lahjoittamat stipendit on suunnattu vammaisten laskijoiden hiihdonopettajakoulutukseen.

Kuva: Vuonna 2013 Catani-stipendin sai näkövammainen Päivi Helminen (vas.), joka kertoi haluavansa toimia etenkin näkövammaisten lasten ja heidän perheidensä tukena lasketteluharrastuksessa. Kuva: Lauri Jaakkola

Tuki on tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat Suomen Hiihdonopettajat ry:n (SHORY) järjestämälle hiihdonohjaajakurssille kaudella 2014–2015. Yhden stipendin suuruus on 1 000 euroa ja vuonna 2014 jaossa on kaksi Catani-stipendiä. Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet SHORY:n kurssille.

– Mikäli hiihtokoulussa on opettajana vammainen henkilö, on myös vammaisilla harrastajille matalampi kynnys tulla mukaan lasketteluharrastuksen pariin, Catani perusteli stipendin ideaa.

Vapaamuotoinen stipendihakemus lähetetään sähköpostitse VAU:hun. Hakemuksesta tulee ilmetä hakijan tiedot sekä perustelut stipendin saannille.

Stipendihakemukset 19.10. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Stipendin saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 24.10. mennessä. Stipendin saajien tulee olla paikalla stipendien luovutustilaisuudessa Ski Expo -messuilla 31.10. Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätiedot: VAU, Anu Hämäläinen, puh. 044 752 9373, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.