Paikallista toimintaa -seminaarissa päästiin tutustumaan SuperParkin aktiviteetteihin

Super Parkin esittelykierros

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä Paikallista toimintaa -seminaareissa pureudutaan erityisliikunnan ja yhdistys- sekä seuratyön haasteisiin ruohonjuuritasolla. Helmikuun ensimmäisenä päivänä seminaari järjestettiin Vantaalla, Tammiston SuperPark-aktiviteettipuiston tiloissa.

SuperPark on niin lapsille kuin aikuisillekin sopiva sisäaktiviteettipuisto, jossa esteettömyyskin on huomioitu. Paikka soveltui apuvälineiden käyttäjille esimerkiksi minigolfin, pallonheiton ja -lyönnin sekä muiden erilaisten heittopaikkojen osalta. Ruokailut ja kokoustilat löytyivät saman katon alta.

Vantaan erityisliikunnan suunnittelija Anne Pakarinen

Paikallista toimintaa -seminaarissa käytiin läpi VAU:n kuulumisia sekä sitä miten jäsenyhdistykset ja -seurat voivat hyödyntää VAU:ta mm. apurahojen ja stipendien kautta. Pääkaupunkiseudun kaupunkien erityisliikunnan suunnittelijat kertoivat alueen tarjonnasta. Puhetta oli myös yhdistysten keskinäisestä yhteistyöstä, joista kolmen eri diagnoosipohjaisen yhdistyksen yhteinen Hattutemppu-hanke sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan invalidiyhdistysten Miesten juttu -hanke toimivat hyvinä esimerkkeinä.

Paikallista toimintaa -seminaarit toimivat myös Kuntokuun aloitustapahtumina. Kuntokuita ovat helmi- ja syyskuu, joiden aikana kannustetaan VAU:n jäseniä liikkumaan ja pitämään kirjaa liikkumisestaan sekä osallistumaan samalla Kuntokuu-arvontaan. Tämän vuoden helmikuussa kannustimena ovat lisäksi joka päivä julkaistavat Kuntokuu-jumppakuminauhavideot. Lisätiedot: www.kuntokuu.fi

Minigolfia pyörätuolista