Pyörätuolikoripallon näytösottelu Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla 15.2.

Anssi Rauramo on yksi pyörätuolikoripallon näytösottelussa esiintyvistä koripallopersoonista.

Helsingissä, Töölön kisahallissa keskiviikkona 15. helmikuuta pelattavan Korisliigan Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. Korisliigaottelu alkaa klo 18.30.

Koripallomuseo on koonnut näytösotteluun tunnettuja koripallopersoonia – mm. Anssi Rauramo, Taru Tuukkanen, Reetta Piipari ja Sakari Pehkonen – kokeilemaan lajia pyörätuolikoripalloilijoiden kanssa muodostettavissa sekajoukkueissa. Pyörätuolikoripalloilijoista mukana on mm. kuusi vuoden 1997 EM-pronssijoukkueen pelaajaa. Näytösottelun tarkoituksena on nostaa pyörätuolikoripallon tunnettuutta ja imagoa lajin muutaman hiljaisvuoden jälkeen.

Pyörätuolikoripallo on yksi kuudesta alkuperäisestä paralympialajista, jotka edelleen kuuluvat paralympiaohjelmaan. Maailmanlaajuisesti pyörätuolikoripallo on yksi suosituimmista vammaisurheilulajeista, ja sitä on mahdollista päästä pelaamaan maailmalla myös ammatikseen.

Suomalaispelaajista Teemu Partanen pelaa parhaillaan ammattilaisena Saksassa. Keskiviikon näytösottelussa mukana olevista pelaajista ulkomailla ovat uransa aikana pelanneet Juha Luukkonen, Jussi Juntunen ja Mina Mojtahedi. Nykyään Suomen Paralympiakomitean puheenjohtajana toimiva Mojtahedi pelasi mestaruuksientäyteisen uran Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Kotimaassa pyörätuolikoripallotoiminta on kuitenkin päässyt hiipumaan, eikä kahteen kauteen ole saatu kasaan riittävästi joukkueita SM-sarjaa varten. Kansallisella tasolla pyörätuolikoripalloa voivat pelata myös vammattomat pelaajat, joten kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan lajia. Säännöiltään pyörätuolikoripallo on käytännössä yhteneväinen pystykoripallon kanssa. Pomputuksia ei sentään tarvitse tehdä jokaisella kelauksella.

– Koripallomuseo pyrkii tukemaan suomalaista moniarvoista koripallokulttuuria kaikin tavoin ja on hienoa olla mukana tällaisessa lajin markkinointitapahtumassa. Pyörätuolikoripallolla on vahvat perinteet ja historia, onhan maajoukkue voittanut EM-pronssiakin 1997. Tärkeä tavoite on saada pyörätuolikoripallon pariin lisää pelaajia. Lajinahan se toimisi hienosti esimerkiksi pystykoriksen jalkavammojen takia lopettaneille, toteaa Koripallomuseon johtaja Jari Toivonen.

Lisätiedot näytösottelusta: Koripallomuseon johtaja Jari Toivonen, puh. 040 570 8078, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot pyörätuolikoripallon harrastamisesta pääkaupunkiseudulla: Mina Mojtahedi, puh. 050 361 1031, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.