Special Olympics -talvimaailmankisat pyörähtävät käyntiin perjantaina

Milena Lumiketo ja valmentaja Henna Kannisto

Perjantaina 17. maaliskuuta alkavat ensimmäiset kilpailutapahtumat kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoissa Itävallassa. Suomalaisurheilijat matkustivat kilpailupaikkakunnille torstaina ja urheilijat pääsivät tutustumaan suorituspaikkoihinsa ja treenaamaan.

Suurin osa perjantain kisatapahtumista on tasoluokitteluja, mutta taitoluistelijat Milena Lumiketo ja Hanna Lahtinen suorittavat jo yksinluistelun pakollisen ohjelmansa Grazin jäähallissa. Nokialainen Lumiketo on Special Olympics -maailmankisojen ensikertalainen, lempääläinen Lahtinen sen sijaan oli mukana jo neljä vuotta sitten Etelä-Koreassa.

Mitaleita ei vielä pakollisen ohjelman jälkeen jaeta, vaan vasta tiistaina 21.3. luisteltavan vapaaohjelman jälkeen. Perjantaina ensimmäistä kertaa näissä kisoissa jäälle pääsevät myös kangasalainen Ville Putila ja lempääläinen Elina Salminen pakollisen ohjelman harjoituksissa.

Maastohiihdossa kittiläläinen Jaakko Salomäki, salolainen Jarmo Sarhola, pieksämäkeläinen Sari Haatainen ja imatralainen Teemu Toiviainen ovat mukana viiden kilometrin perinteisen hiihtotavan luokittelussa. Pieksämäkeläinen Matti Haatainen ei valitettavasti pysty Ramsaussa hiihtämään murtuneen käden vuoksi.

Niin ikään Ramsaussa kisattavassa lumikenkäilyssä on perjantaina sadan metrin pikapyrähdyksen tasoluokittelu. Mukana on koko viiden hengen suomalaispoppoo: nastolalainen Sami Korhonen, orimattilalainen Aleksi Timonen, nurmijärveläinen Kim Syrjäläinen, hartolalainen Esa Peltonen ja vihtiläinen Elisa Aronen.

Salibandyjoukkue aloittaa tasoluokitteluottelunsa Grazissa aamulla klo 9.00 Itävallan kakkosjoukkuetta vastaan. Salibandyn tasoluokittelupelit ovat ainoastaan kahdeksan minuutin mittaisia ja niitä Suomen joukkueen perjantaihin mahtuu 3–4 kappaletta.

Ensimmäiset mitalit Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoissa jaetaan lauantaina 18.3., jolloin suomalaishiihtäjiä on mukana 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Lauantaina järjestetään myös kisojen avajaiset Schladmingin Planai-stadionilla.

Suomen joukkue

Suomalaisurheilijoiden alustava kisaohjelma

Kisasivutwww.austria2017.fi