Tamperelainen Ville Lahnajärvi on Special Olympics -joukkueen salibandy-DJ

Saul Päivinen (14), Ville Lahnajärvi (7) ja Janne Ahokainen (18)

Suomen Special Olympics -salibandyjoukkueen pelaajalla Ville Lahnajärvellä on elämässään kaksi todellista intohimoa: urheilu ja musiikki. Niistä ensin mainitun osalta hän elää parhaillaan unelmaansa todeksi kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoissa Itävallassa.

– Koskin palloon ensimmäisen kerran 10-vuotiaana. Se oli pihapelejä Hervannassa, 18-vuotias tamperelaisnuorukainen sanoo.

– Se oli heti siinä. Että tämä on tosi hieno juttu, hän jatkaa.

Lahnajärvi pelaa Kooveen All Blacks -erityisryhmäjoukkueessa, jonne hänet houkutteli hyvä ystävä Jere Nieminen, kun Lahnajärvi oli 14-vuotias. Nyt kaverukset ovat yhdessä edustamassa Suomea arvokisoissa: Nieminen maalin suulla ja Lahnajärvi puolustuksen lukkona.

Kotona Tampereella Lahnajärvi käy koulua Aitoon koulutuskeskuksessa kotityö- ja puhdistuspalvelulinjalla. Iso osa vapaa-ajasta kuluu musiikin parissa. Hän tekee taustoja räppäreille sekä dj-keikkaa parhaimmillaan useamman kerran viikossa.

– Useimmiten keikkoja on nuorisotaloilla Multisillassa, Annalassa, Tesomalla ja monitoimitalolla. Lisäksi välillä on jotain yksityisiä tilauskeikkoja. Keikoista maksetaan vaihtelevasti, osasta hyvin, osasta huonommin, Lahnajärvi kertoo.

– Haaveeni on, että voisin tehdä keikkaa ammattimaisesti. Mutta en minä musiikkia rahan takia tee, vaan rakkaudesta siihen.

Mutta ennen Tampereelle rakkaan räpin pariin palaamista Lahnajärvellä ja hänen joukkuetovereillaan on vielä tehtävä suoritettavana Itävallan Grazissa. Ajatuksena on nauttia joka hetkestä ja ehkä sen sivutuotteena on luvassa jotain kiiltävää kotiintuomistakin.

– Unelmana olisi voittaa täällä kultaa, Lahnajärvi toteaa maanantaiaamun 4–2-voittoon päättyneen Venäjä-ottelun jälkeen.

Itävallan Special Olympics -maailmankisojen maanantain tulostiedote tulee myöhemmin illalla.

Suomen joukkue

Suomalaisurheilijoiden alustava aikataulu

Kisasivutwww.austria2017.org