Vaasan liikuntavastaavakoulutus veti yhdistys- ja seuraväkeä

Frisbeegolfia Vaasan liikuntavastaavakoulutuksessa

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjesti kevään toisen koulutuksen jäsenyhdistyksissään ja -seuroissaan toimiville liikuntavastaaville, tällä kertaa lauantaina 25.3. Vaasan uimahallilla. Itse koulutuksessa oli kymmenkunta seura- ja yhdistystoimijaa, mutta hallilla riitti vipinää, sillä samaan aikaan noin 700 uimaria otti mittaa toisistaan uintikilpailuissa. Positiivista oli, että liikuntavastaavakoulutuksessa oli mukana myös urheiluseuraväkeä.

Koulutuksessa esiteltiin VAU:n jäsenilleen tarjoamia palveluja ja tapahtumia sekä pohdittiin, millainen liikuntavastaavan rooli ja merkitys tulee olemaan tulevaisuudessa ja miten ihmiset saataisiin mukaan liikuntatoimintaan ja yleisemminkin yhdistystoimintaan.

Kuten viikkoa aikaisemmin Varkauden liikuntavastaavakoulutuksessa, myös Vaasassa mietitytti sote-uudistus ja sen kuormittavuus kolmannelle sektorille. Tärkeää on toimia yhdessä yhdistysten kesken ja viedä tärkeää asiaa yhdessä eteenpäin päättäjille saakka. VAU:n alueellinen yhteyshenkilö Maarit Kaari muistutti osallistujia kuntalaisaloitteesta. Sen voi tehdä kuka vain kuntalainen ja esimerkiksi liikunta-asioista. Se on yksi tapa vaikuttaa paikallisiin asioihin.

Käytännön osuudessa esiteltiin sisäfrisbeegolf sovelletusti, kanalinko joukkuepelinä sekä tarkkuusammunta kanalingolla. Myös VAU:n helmikuun aikana julkaisemat jumppakuminauhavideot laitettiin käytäntöön, kun jumpattiin niiden tahdissa.

Koulutus toimi hyvänä muistutuksena siitä, että tarvitaan yhteistyötä VAU:n ja sen jäsenistön välillä sekä paikallisesti yhdistysten ja seurojen välillä. Näin ollaan porukalla vahvempia ja saadaan enemmän aikaan.

Teksti ja kuva: Tiina Siivonen