Startti-stipendejä jaettiin keväällä 15 000 euron arvosta – syksyn haku on käynnissä

Salon Näkövammaiset saivat Startti-stipendin sokkopingispöydän hankintaan.

VAU:n ja Tukilinja-lehden Startti-stipendejä jaettiin kevään haussa 15 000 euron edestä yhteensä 26 hakijalle. Startti-stipendijärjestelmän avulla tuetaan taloudellisesti niin yksittäisten harrastajien kuin yhdistysten ja seurojen vammaisurheilu- ja liikuntatoiminnan alkuvaihetta.

Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Yksilöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan alkutaipaleella olevat mutta harrastuksessaan tavoitteelliset vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat liikunnan harrastajat ja urheilijat iästä riippumatta. Yksilöhakija voi saada maksimissaan 500 euron stipendin.

Hakijoina voivat olla myös sellaiset seurat ja yhdistykset, joissa järjestetään vammaisurheilu- tai -liikuntatoimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista. Yhteisöhakija voi saada maksimissaan 1 000 euron stipendin.

Stipendin hakeminen on yksinkertaista sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy TÄÄLTÄ. Hakemukset syksyn 2017 stipendihakuun tulee lähettää lokakuun loppuun mennessä. Ideoita Startti-stipendin hakukohteeksi voi etsiä vaikkapa kevään haussa stipendin saaneiden listasta.

STARTTI-STIPENDIN KEVÄÄN 2017 HAUSSA SAANEET

YKSITYISHENKILÖT

A. Aalto, Tampere

 • Stipendin saaja on liikunnallisesti aktiivinen henkilö, jolla on oppimisen rajoitteita. Hän on kokeillut ratamelontaa viime kesänä ja innostunut lajista. Stipendi käytetään varusteiden hankintaan.

S. Karvo, Espoo

 • 13-vuotias aktiivisesti liikkuva nuori on aloittanut pyörätuolikoripallon pelaamisen vuosi sitten. Stipendi käytetään oman pelituolin hankintaan ja uusiin lajeihin tutustumiseen.

A. Norrgård, Turku

 • Liikuntavammainen henkilö harrastaa ratsastusta tavoitteellisesti. Stipendi käytetään kilpa-asun ja ratsastussaappaiden hankintaan sekä muihin harrastuskuluihin.

H. Sailola, Salo

 • Näkövammainen henkilö on aloittanut yleisurheiluharrastuksen loppuvuodesta 2016 tavoitteena osallistua kilpaurheiluun. Stipendi käytetään välineiden ja varusteiden hankintaan.

T. Rinne, Pori

 • Ennen vammautumistaan ratsastusta harrastanut henkilö on aloittanut vammaisratsastuksen. Stipendi käytetään yksityistunteihin, joiden kautta on mahdollista jatkaa harrastusta ryhmätunneilla.

L. Pietilä, Turenki

 • 18-vuotias nuori, jolla on oppimisen rajoitteita, on innostunut lumilautailusta. Stipendi käytetään lajivarusteiden hankintaan.

L. Toivanen, Vantaa

 • 12-vuotias toimintarajoitteinen nuori on harrastanut ratsastusta puolitoista vuotta erityisryhmässä. Stipendi käytetään harrastusta tukevan ratsastusleirin kuluihin.

H. Riiheläinen, Kerava

 • 11-vuotiaalla koululaisella on vuorovaikutuksen haasteita. Hän on harrastanut ratsastusta erityisryhmässä puoli vuotta. Nyt tarjolla on odotettu mahdollisuus osallistua harrastusta tukevalle leirille. Stipendi käytetään leirin osallistumiskuluihin.

E. Mäkiranta, Tampere

 • Monipuolisesti lautailulajeja harrastava henkilö liikkuu pyörätuolilla. Hän on innostunut soveltavasta lumilautailusta ja lähtenyt aktiivisesti mukaan lajin harrastustoimintaan. Stipendi käytetään varusteiden hankintaan ja hissilippuihin.

V. Myllyniemi, Helsinki

 • 6-vuotias pyörätuolilla liikkuva lapsi on löytänyt mieluisan ja soveltuvan lajin tenniksestä. Stipendi käytetään harrastuksen aloituskuluihin, kuten välineisiin ja opetustunteihin.

A-M. Wallin, Orivesi

 • 11-vuotias koululainen on aloittanut soveltavan luistelun harrastamisen Valtti-hankkeen kautta. Stipendi käytetään kunnollisten luistimien ja kypärän hankintaan sekä muihin harrastuksen aloittamiskuluihin.

H. Sundblom, Parainen

 • 25-vuotias aktiivinen harrasteliikkuja on kokeillut kelkkajääkiekkoa ja haluaisi aloittaa sen harrastamisen. Stipendi käytetään uuden harrastuksen ja myös vapaa-ajalla luistelun mahdollistavan jääkiekkokelkan hankintaan.

V. Sannelvuo, Helsinki

 • 8-vuotias koululainen on aloittanut soveltavan lumilautailun. Stipendi käytetään lajivarusteiden hankintaan ja harrastusmaksuihin.

A. Parpala, Oitmäki

 • 10-vuotias näkövammainen koululainen on kokeillut lumilautailua mm. Kaikki snoukkaa -tapahtumassa ja innostunut sen aktiiviseen harrastamiseen. Stipendi käytetään lajivarusteiden ja kypäräpuhelimen hankintaan sekä opetustunteihin.

E-L. Näränen, Espoo

 • Urheilullisesti aktiivinen henkilö on aloittamassa pyöräilyharrastuksen ja tulevaisuuden suunnitelmissa on paratriathlonin harjoittelu. Pyöräilyharrastukseen soveltuva nojapyörä on ollut SOLIA:lta lainassa jo useamman kerran. Stipendi käytetään oman nojapyörän hankintaan.

 

YHDISTYKSET

Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry, Turku

 • Startti-stipendi epilepsiayhdistykselle, jossa halutaan aloittaa yhteinen liikuntatoiminta ja tarjota jäsenistölle mahdollisuus tutustua esimerkiksi sulkapalloon, keilaamiseen, shindoon ja kuntosaliharjoitteluun. Stipendi käytetään lajikokeiluiden järjestämiseen.

Espoon Tikka, Espoo

 • Startti-stipendi erityisryhmien ja kehitysvammaisten jalkapallojoukkueelle. Joukkue on perustettu alkuvuodesta 2017. Stipendi käytetään joukkueen varusteisiin ja harjoitusvälineisiin.

Helsingin Epilepsiayhdistys ry, Helsinki

 • Startti-stipendi jäsenistön, etenkin miesjäsenten, aktivointiin. Tarkoituksena on aloittaa sisäcurling-harrastus. Stipendi käytetään, myös yhdistyksen aluekerhoille lainattavissa olevien, sisäcurling-välineiden hankintaan.

Salon Näkövammaiset ry, Salo

 • Startti-stipendi paikalliselle näkövammaisten yhdistykselle, jossa halutaan aloittaa liikuntatoiminta ja aktivoida myös nuoria mukaan yhdistyksen toimintaan. Stipendi käytetään sokkopingispöydän hankintaan.

Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry, Reijola

 • Yhdistys haluaa rohkaista jäsenistöään monipuolisempaan harrastamiseen ja tarjota mahdollisuuksia kokeilla esimerkiksi selkäystävällistä pilatesta, keilailua ja sulkapalloa kolmella alueensa paikkakunnalla. Tarkoituksena on, että kokeilujen pohjalta syntyy tulevaisuudessakin jatkuvia uusia liikuntaryhmiä yhdistykseen. Stipendi käytetään lajikokeilujen järjestämiseen.

Etelä-Pohjanmaan Epilepsiayhdistys ry, Seinäjoki

 • Yhdistyksessä halutaan aloittaa perheille suunnattua kerhotoimintaa toiminta-alueen eri paikkakunnilla ja rohkaista kerhotoiminnan kautta jäsenistöä liikunnan ja urheilun pariin. Stipendi käytetään kerhojen välinehankintoihin, mm. frisbeegolf-, puhallustikka- ja lasten keilausvälineisiin.

Harjavallan Seudun Invalidit r, Harjavalta

 • Startti-stipendi paikallisella tasolla toimivalle invalidiyhdistykselle, jossa on aloitettu jäsenistön toivoma vesijumppaharrastus. Stipendi käytetään harrastustoiminnan alkupuolen kuluihin, kuten fysioterapeutin ohjaukseen harrastuksessa alkuun pääsemiseksi.

Capoeira Hyvä Tahto ry, Kuukanniemi

 • Seurassa on toiminut kehitysvammaisille suunnattu oma capoeira-ryhmä reilun vuoden verran. Stipendi käytetään voimistelupatjan ja lattiapehmusteiden hankkimiseen, mahdollistamaan ryhmän monimuotoisempi harjoittelu.

Reisjärven Invalidit ry, Reisjärvi

 • Startti-stipendi paikalliselle invalidiyhdistykselle, jossa halutaan aloittaa frisbeegolf-harrastus, johon on sopiva paikka myös tarjolla. Stipendi käytetään frisbeegolf-välineiden hankintaan radan rakentamiseksi.

Pirkanmaan Epilepsiayhdistys ry, Tampere

 • Startti-stipendi epilepsiayhdistykselle, jossa halutaan aloittaa säännöllinen sisäcurling-harrastus ja aktivoida tätä kautta jäsenistöä liikunnan pariin. Stipendi käytetään omien sisäcurling-välineiden hankintaan.

Oulun Invalidien yhdistys ry, Oulu

 • Startti-stipendi paikallisyhdistyksen liikuntatarjonnan monipuolistamiseksi. Yhdistyksen tarkoituksena on kohentaa kesänviettopaikan liikuntaolosuhteita ja hankkia uusia harrastusvälineitä jäsenistön ja vierailijoiden käyttöön. Lisäksi vuoden alusta aloittanut vesijumpparyhmä tarvitsee välineitä laadukkaaseen toimintaan. Stipendi käytetään harrastusvälineiden hankintaan uutta liikuntatarjontaa tukemaan.

 

Lisätiedot Startti-stipendistä