Lajiliitot yhdistivät voimansa vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan koulutuksisissa

Ina Tiittula ja Heli Pekkala alustivat vammaisurheilun aamukahveilla

Vammaisurheilun aamukahveilla torstaina 6. huhtikuuta keskusteltiin soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun koulutusten kehittämisestä osaksi lajiliittojen koulutustarjontaa. Cheerleading, voimistelu ja tanssiurheilu pilotoivat tämän vuoden helmikuussa yhteisen Soveltaen taitavaksi -koulutuksen ja aamukahveilla kuultiin tämän yhteiskoulutuksen suunnitteluprosessista, toteutuksesta ja anneista.

Aiheesta olivat alustamassa Suomen Cheerleadingliiton koulutussuunnittelija Ina Tiittula ja Suomen Voimisteluliiton kehitysjohtaja Heli Pekkala. Mukana kuulemassa ja keskustelemassa oli kiinnostuneita Uimaliitosta, SUL:ista, Ratsastajainliitosta ja Kisakallion urheiluopistolta.

– Yksin emme olisi pystyneet koulutusta toteuttamaan, kertoi Voimisteluliiton Pekkala.

Osallistujamäärien ollessa yksittäisissä lajeissa melko pieniä, yhteiskoulutuksella pystyttiin varmistamaan koulutuksen toteutuminen. VAU:sta saatu tuki koulutuksen suunnittelussa ja mahdollisuus hyödyntää jo olemassa olevia koulutusmateriaaleja auttoivat selkeästi prosessissa, jota Pekkala ja Tiittula kuvasivat ennakkoluulottomaksi ja innostuneeksi.

Yhteisen koulutuksen toteuttaminen oli kolmen taitolajin kesken luontevaa ja hyvää yhteistyötä on ehdottomasti tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa.

Lajirajat ylittävä yhteistyö herätti paikallaolijoissa paljon kiinnostusta ja ideoita syntyi tiiviin mutta kattavan koulutuksen huomattavasti laajemmallekin hyödyntämiselle liikunnan ja urheilun piirissä.

Ensimmäinen Soveltaen taitavaksi -koulutus oli periaatteessa avoin myös muiden lajien ohjaajille, mutta markkinointia ei aktiivisesti suunnattu yhteistyölajien ulkopuolelle. Jatkossa koulutusta tullaan varmasti tarjoamaan laajemminkin hyödynnettäväksi.

– Kuulemme erittäin mielellämme lisää myös muiden lajien ja tahojen kiinnostuksesta Soveltaen taitavaksi -koulutusta kohtaan, totesivat Tiittula ja Pekkala jopa hieman yllättyneinä virinneestä kiinnostuksesta uutta koulutusta kohtaan.

Seuraava Soveltaen taitavaksi -koulutus järjestetään 3.2.2018 Tampereella.

Lisätietoja asiassa antaa VAU:n koulutuskoordinaattori Piia Korpi, puh. 044 767 1368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti ja kuva: Piia Korpi