VAU siirtää panoksia lajien päivittäistoiminnan kehittämiseen

Boccianpelaaja Jari Rummukainen

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU laati vuosille 2016–2018 huippu-urheilustrategian (liite sivun alalaidassa). Huippu-urheilustrategian kantavana teemana on VAU:n alaisten lajien päivittäistoiminnan kehittäminen ja resurssien kohdentaminen sen mahdollistamiseen.

Huippu-urheilustrategian viitoittamana VAU:ssa lähdettiin organisoimaan uudelleen viisihenkistä kilpa- ja huippu-urheilutiimiä. Uudelleenorganisoinnin seurauksena VAU:n kilpa- ja huippu-urheilun toimialapäällikön pesti lakkautetaan kokonaan ja vapautuvia resursseja suunnataan VAU:n painopistelajien (boccia, maalipallo, sokkopingis, sähköpyörätuolisalibandy, pyörätuolirugby) valmennustyöhön ja päivittäistoiminnan kehittämiseen. Samalla VAU:n neljän lajikoordinaattorin toimenkuvia muokataan siten, että jatkossa kilpa- ja huippu-urheilutiimissä työskentelee valmennuspäällikkö ja kolme lajipäällikköä.

Kilpa- ja huippu-urheilun toimialapäällikkö Hannele Pöysti jatkaa toimessaan vuoden loppuun ja uusi organisaatio astuu voimaan vuoden 2018 alusta. Organisaatiouudistuksella valmistaudutaan samalla myös VAU:n strategian seuraavaan kolmivuotiskauteen 2019–2021, jossa pääpainopisteenä on vammaiskilpa- ja -huippu-urheilun kehittäminen.

Myös koko VAU:n organisaatiorakennetta tarkennetaan siten, että jatkossa VAU koostuu kahdesta tiimistä, jotka ovat nimeltään Liikunta (sisältää harraste- ja lasten liikunnan sekä tutkimuksen, koulutuksen, SOLIA:n ja esteettömyystyön) ja Urheilu (ent. kilpa- ja huippu-urheilutiimi). Näiden tiimien tukena toimii Järjestöpalvelut-tiimi, joka koostuu jäsen- ja toimistopalveluista, taloushallinnosta sekä viestinnästä ja markkinoinnista.