Liisa Lilja hakee uransa ensimmäistä EM-kultaa Kitzbühelistä

Liisa Lilja (kuva: Harri Kapustamäki/Paralympiakomitea)

Talvisen alppisirkuksen ehkä kuuluisin kisakaupunki, Itävallan Kitzbühel, isännöin vuoden 2017 triathlonin Euroopan mestaruuskilpailuja perjantaina 16. kesäkuuta.

Elite-, juniori- sekä ikäsarjojen lisäksi paratriathlonistit kilpailevat nykyiseen tapaan samoissa kilpailuissa. Suomea paratriathlonin EM-kilpailussa edustaa Liisa Lilja (naisten PTS 2 -luokka). Lilja on saavuttanut kahtena edellisenä vuonna EM-kilpailussa upeasti hopeaa ja lähtee nyt hakemaan uransa ensimmäistä kansainvälisen kilpailun voittoa ja samalla uran ensimmäistä Euroopan mestaruutta.

Lilja on kilpaillut tällä kaudella mm. WPS (World Paratriathlon Series) -tason kilpailussa Japanin Yokohamssa, jossa hän sijoittui kahden yhdysvaltaisen kilpailijattaren jälkeen kolmanneksi. WPS-sarja on paratriathlonin kilpailusarjoista kovin. Japanin lisäksi Lilja on kilpaillut sekä Espanjassa että Saksassa vammattomien kanssa samoissa lähdöissä. Nämä kilpailut ovat olleet lähinnä kovia harjoituksia, mutta tärkeä osa myös valmistautuessa omiin kilpailuihin.

Odotukset ja lähtökohdat EM-kilpailuun on hyvät. Lilja on pysynyt terveenä ja vihdoin lämmennyt kotimaan sää on mahdollistanut hyvien viimeistelyharjoituksien tekemisen. Lisää positiivista energiaa kilpailuun tuo todella kauniit alppimaisemat kesäisine lämpötiloineen.

– Aivan upea kilpailupaikka ja odotan jo innolla tulevaa kilpailua. Tavoitteena on saada kova ja tasapainoinen suoritus, ja kyllä sitä ensimmäistä voittoa nyt haetaan ihan tosissaan, toteaa hyväntuulinen Lilja luonnonkauniin Schwarzsee-järven rannalla.

Paratriathlonin EM-startti on perjantaina 16.6. klo 09.00.

Kisasivutwww.triathlon-kitzbuehel.com/en

Teksti: Marko Törmänen

Kuva: Harri Kapustamäki/Paralympiakomitea