Kiinalaisvieraat saivat oppia Special Olympics -salibandysta

Helsinkiin saapui salibandyvieraita kaukaa Kiinan Shanghaista, jossa paikallinen erityiskoulu oli saanut rahoituksen kasaan matkustaakseen Suomeen ottamaan salibandyoppia. Kiinalaisjoukkue oli käytännössä Unified-porukka, jossa oli mukana erityiskoulun oppilaita sekä shanghailaisia salibandya ainakin hitusen aikaisemmin harrastaneita nuoria.

Shangailaisen erityiskoulun oppilaita oli mukana muissa lajeissa Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoissa maaliskuussa, mutta salibandy on koululle melko uusi aluevaltaus. Osana Helsingin reissunsa ohjelmaa kiinalaiset pelasivat Hakaniemessä torstaina Itä-Hakkilan Kilpaa ja perjantaina Suomen Special Olympics -salibandyjoukkuetta vastaan. Taso- ja ikäerot olivat suuret, joten parhaat pelit perjantain ottelussa saatiin aikaiseksi kolmannessa erässä, jossa pelattiin sekajoukkuein.

Kuopion Welhojen taitavan Lauri Kinnusen kikat tekivät silminnähden vaikutuksen nuoriin kiinalaispelaajiin ja ottelun loppua kohden kiinalaisetkin tekivät ensiyrityksiään pallon kanssa pyörähtelyssä ja lavan kärjellä kikkailussa.

Ei olisi iso yllätys, jos neljän vuoden päästä Special Olympics -talvimaailmankisoissa olisi mukana heinäkuussa Helsingissä mukana olleita pelaajia, sillä shanghailaisella erityiskoululla vaikuttaa olevan tahtoa kehittää toimintaa ja vaikutusvaltaa saada oppilaitaan mukaan Special Olympics Chinan toimintaan.