Cheerleading-seura Golden Spirit aloittaa ParaCheer-toiminnan Helsingissä

Kuva: ParaCheer.org

Helsinkiläinen cheerleading-seura Golden Spirit ry perustaa ParaCheer-joukkueen. Uusi joukkue on tarkoitettu erityisesti 13–19-vuotiaille nuorille.

ParaCheer on kilpacheerleadingin uudehko alalaji, jossa joukkueeseen kuuluu vammaisurheilijoiden lisäksi vammattomia tukiurheilijoita. Vammat voivat olla esimerkiksi liikunta- tai aistivammoja. Myös nuoret jotka käyttävät liikkumisen apuvälineitä, kuten pyörätuolia, ovat tervetulleita joukkueeseen. ParaCheer-sarja oli ensimmäistä kertaa mukana kilpa-areenoilla vuoden 2017 cheerleadingin MM-kilpailuissa Orlandossa.

Golden Spirit ry on vuonna 1997 perustettu helsinkiläinen kilpacheerleading-seura, jossa on yli 700 urheilijaa. Kansainvälinen Olympiakomitea hyväksyi vuonna 2016 cheerleadingin ja sen kansainvälisen lajiliiton KOK:n tunnustamien lajien joukkoon.

Lisää tietoa ParaCheer-lajista löytyy englanniksi sivuilta www.paracheer.org ja Golden Spirit -joukkueesta: www.goldenspirit.fi

Lisätiedote Golden Spirit ry:n ParaCheer-joukkueesta

  • joukkueen valmentaja Kristiina Kokko, puh. 050 342 3654 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti: Golden Spirit ry, kuva: ParaCheer.org