Haluatko liikunnan vertaisohjaajaksi? – Hae Iloliikuttaja-vuosikurssille 2018

Iloliikuttaja on vertaisohjaaja, joka toimii Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n jäsenyhdistyksessä terveysliikunnan sanansaattajana ja esimerkiksi liikuntavastaavan työparina. Iloliikuttaja-koulutus antaa eväät ohjata taukojumppia ja pelituokioita, joilla voi piristää yhdistyksen kokouksia ja tapahtumia. Iloliikuttaja voi myös toimia matalan kynnyksen liikuntaryhmän käynnistäjänä ja ohjaajana.

Uusi kaksiosainen Iloliikuttaja-koulutus käynnistyy helmikuussa, ja se järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa. Kurssilaiset majoittuvat Pajulahden uudessa esteettömässä asuntolassa. Iloliikuttaja-koulutuksen starttikurssi järjestetään 2.–4. helmikuuta 2018. Koulutuksen päätöskurssi ja vuosikurssijuhlat järjestetään 24.–26. elokuuta 2018.

Starttikurssilla opetellaan ohjaamaan yksinkertaisia taukojumppakokonaisuuksia ja pienpelejä. Iloliikuttaja-koulutuksen päätöskurssilla opitaan käynnistämään kerran viikossa kokoontuva terveysliikuntaryhmä sekä syvennetään tietoja ja ohjaustaitoja. Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia oman yhdistyksen tapahtumissa. Iloliikuttajan diplomi ja vuosikurssimerkki luovutetaan vain molemmat kurssit ja etätehtävät hyväksytysti suorittaneille Iloliikuttajille.

Iloliikuttaja-koulutukseen voivat hakea yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita. Jos hakija tarvitsee avustajaa päivittäistoiminnoissaan, hän voi ottaa oman avustajan maksutta mukaan koulutukseen. Etätehtävien suorittaminen edellyttää, että hakijalla on oman yhdistyksen tuki. Kouluttajina toimivat Liikuntakeskus Pajulahden liikunnanopettajat Suvi Leinonen ja Anna-Kaisa Hokkanen.

Koulutuksen hinta on VAU:n jäsenyhdistysten jäseniltä 50 euroa per viikonloppu, sisältäen ohjauksen, majoituksen, ruokailut, koulutusmateriaalit ja varusteet. Muiden kuin VAU:n jäsenyhdistysten ja seurojen jäseniltä koulutus maksaa 350 euroa per viikonloppu.

Haku Iloliikuttaja-vuosikurssille tapahtuu 12.12.2017 mennessä joko sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/5D0E82A5F4A66FF3.par tai sivun alalaidasta löytyvällä tulostettavalla lomakkeella, joka palautetaan osoitteella Tiina Siivonen, VAU, Radiokatu 20, 00240 Helsinki. Kurssille hyväksytyt saavat tiedon kurssille pääsystä viimeistään 22.12.2017 mennessä.

Lisätiedot Iloliikuttaja-ohjelmasta: VAU, Tiina Siivonen, puh. 040 833 4869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..