Valtti-ohjelma tuo erityisliikkujia seuroihin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Valtti-ohjelmassa autetaan vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria liikuntaharrastuksen pariin Valttien, eli henkilökohtaisten ohjaajien avustuksella. Valtit ovat pääasiassa liikunnan-, kasvatus-, kuntoutus- tai sosiaalialan opiskelijoita.

Valtti-ohjelmaa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tulokset olivat rohkaisevia. Palautteen perusteella 54 % ohjelman läpikäyneistä lapsista löysi harrastuksen ja 61 % liikkuminen lisääntyi aikaisemmasta. Moni perhe sai ideoita ja tukea liikunnan harrastamiseen.

Vuoden 2017 haussa Valtti-ohjelmaan haki 345 lasta ja nuorta. Valtti saattaa lapsen tai nuoren liikuntakokeilujen pariin syksyn 2017 aikana. Jokainen Valtti-ohjattava -pari tekee noin neljä liikuntakokeilua syksyn aikana. Valtit tulevat olemaan yhteydessä alueidensa urheiluseuroihin kysyäkseen, voiko heidän ohjattavansa lapsi tulla kokeilemaan liikuntaa seuraanne. Toivottavasti mahdollisimman moni seura antaa rohkeasti mahdollisuuden lapselle tai nuorelle tulla kokeilemaan.

Jos tulee kysyttävää liittyen Valtti-ohjelmaan, ottakaa rohkeasti yhteyttä VAU:n lasten ja nuorten liikunnan suunnittelijaan Nina Peltoseen, puh. 050 400 1532, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Löydä oma seura -palvelu

Valtti-ohjelman puitteissa on tehty kartoituksia eri paikkakuntien vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan tarjonnasta. Tiedossamme olevat urheiluseurat ja muut toimijat, jotka huomioivat toiminnassaan erityistä tukea tarvitsevat liikkujat, on koottu VAU:n Löydä oma seura -palveluun osoitteessa www.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura. Jos seurassanne on toimintaa erityistä tukea tarvitseville tai innokkuutta aloittaa sellaista, ilmoittakaa yhteystietonne VAU:n tiedottaja Lauri Jaakkolalle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sporttiklubin Facebook-sivut

Sporttiklubi on VAU:n tiedotuspalvelu vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Käykää tykkäämässä Sporttiklubin Facebook-sivuista, siellä jaetaan tietoa vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille suunnatuista urheilu- ja liikuntatapahtumista: www.facebook.com/sporttiklubi.

VAU:n väki neuvoo ja auttaa

Apua vammaisurheiluun ja soveltavaan liikuntaan liittyviin asioihin voi kysyä VAU:n työntekijöiltä, joiden yhteystiedot löydät osoitteesta www.vammaisurheilu.fi/yhteystiedot. Ota rohkeasti yhteyttä!