Vammaisurheilu & -liikunta lehti: Suonenjoella Kuntokuussa lastattiin laivoja

Suonenjoen Seudun Invalidit ry:n jäsenet ovat aktiivisia Kuntokuuhun osallistujia. Yhdistyksen liikuntatoiminnan perustan muodostaa keskiviikkoinen liikuntavuoro Suonenjoen terveyskeskuksen väestönsuojassa.

– Siellä harrastetaan tuolijumppaa ja muunlaista jumppaa, bocciaa, puhallustikkaa ja pallopelejä. Sitten välillä aina vähän keskustellaan ja lauletaankin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Aimo Eskelinen.

– Joskus ihan vain ollaan ringissä ja heitellään palloa toisille. Siihen voi yhdistää vähän muistinvirkistystäkin pelaamalla Laiva on lastattu -peliä, hän jatkaa.

VAU:n Kuntokuu on helmi- ja syyskuussa järjestettävä liikuntakampanja, jonka avulla kannustetaan ihmisiä omaehtoisen liikunnan harrastamiseen. Kuntokuussa kirjataan liikuntasuorituksia joko paperiseen kuntokorttiin tai sähköiseen versioon osoitteessa www.kuntokuu.fi.

Kuntokuuhun osallistuvat tulevat samalla osallistuneeksi Kuntokuu-arvontaan, josta voi voittaa tavarapalkintoja. Seuraava Kuntokuu alkaa jo muutaman viikon kuluttua, kun helmikuu pyörähtää käyntiin!

Kuntokuusta ja Suonenjoen Seudun Invalideista voi lukea uusimmasta Vammaisurheilu & -liikunta -lehdestä (s. 56): Uusin lehti.