Nuoren urheilijan uraoppaassa tärkeää tietoa myös vammaisurheilijoille

Vuosittain ilmestyvä Nuoren urheilijan ura -opas on nyt julkaistu. Oppaassa on tärkeää tietoa muun muassa toiselle asteelle urheiluoppilaitoksiin pyrkiville nuorille ja urheiluakatemioissa harjoitteleville urheilijoille. Opas julkaistaan sähköisessä muodossa, jotta se pysyy ajan tasalla.

– Nyt ilmestyneessä oppaassa on tällä hetkellä yhdeksännellä luokalla oleville, lukioon tai ammatillisiin oppilaitoksiin hakeville vammaisurheilijoille erittäin tärkeää ja ajankohtaista tietoa, huomauttaa Paralympiakomitean kehittämishankkeen koordinaattori Tuomas Törrönen.

Joulukuussa 2013 aloitetun Paralympiakomitean vammaisurheilun akatemiatoiminnan kehittämishankkeen on tarkoitus kartoittaa ja lisätä vammaisurheilijoiden osallistumista akatemiatoimintaan.

– Haluan kannustaa vammaisurheilijoita rohkeasti hakemaan akatemioihin, jotta he saavat mahdollisuuden tehdä yhteistyötä uusien valmentajien, urheilijoiden ja asiantuntijoiden kanssa ja tätä kautta nousta uudelle tasolle urheilijoina, Törrönen sanoo.

Oppaan voi lukea sähköisenä kirjana.

Oppaan voi myös ladata itselleen.

Lähde: www.sport.fi